Cruise heeft wl humor

Verwarring alom bij de Nederlandse filmpers. Want was dat nou wl of net Tom Cruise in de rol van de op geld beluste filmproducent Les Grossman in de wispelturige komedie Tropic Thunder? In de persmap stond niets, en ook niet op de poster...

Toch vertolkt Cruise volkomen onverwacht een van de leukste rollen in deze rommelige komedie over een groep verwende acteurs die tijdens de opnames van een Vietnam-film moeten zien te overleven in de woeste Vietnamese jungle. Is meneer Cruise bezig met een charmeoffensief? Moeten we opeens geloven dat hij wl gevoel voor humor heeft, en zich net alleen door de regels van de Scientology laat leiden in zijn doen en laten?

Hoe het ook zij, Cruise steelt de show en speelt zelfs Robert Downey jr., als zwarte acteur (!), van het doek. Eigenlijk zijn alleen het begin en het eind van de film cht leuk - de scnes die Hollywood en de hele Hollywood-cultuur messcherp parodiren. De rest van de tijd wordt er vooral veel 'fuck' geroepen en mag Jack Black scheten laten, iets dat getuige de reacties van sommige collega's bovenmatig grappig blijkt te zijn.

Tropic Thunder draait vanaf 25 september in de Nederlandse bioscopen.