Batman overvallen door tropische storm

Box-Office USA - Tropic Thunder, de nieuwe explosieve, spraakmakende komedie van en met Ben Stiller, is het afgelopen weekend op nummer één binnengekomen in Amerika. Daarmee is The Dark Knight van zijn troon verstoten.

De Batmanfilm heeft tot nu toe zo'n 471 miljoen dollar opgebracht en heeft daarmee Star Wars ingehaald. The Dark Knight is nu op Titanic na de best verdienende bioscoopfilm aller tijden in Amerika. Het Star Wars-imperium is echter een tegenoffensief begonnen: dit weekend ging Star Wars: The Clone Wars in première. Deze animatiefilm kwam binnen op nummer vier.De horrorthriller Mirrors met Kiefer Sutherland is binnengekomen op de vijfde plek, en hekkensluiter van deze week is de nieuwe Woody Allen-film Vicky Cristina Barcelona.

Journey to the Center of the Earth, Hancock, Swing Vote en Wall-E hebben dit weekend de Amerikaanse top tien verlaten.

Top Tien Amerika 15 t/m 17 augustus 2008
Klik op de titels om direct de trailers te zien
1. (-) Tropic Thunder $26 ($37)
2. (1) The Dark Knight $16,8 ($471)
3. (-) Star Wars: The Clone Wars $15,5 ($15,5)
4. (-) Mirrors $11,1 ($11,1)
5. (2) Pineapple Express $10 ($62,9)
6. (3) The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor $8,61 ($86,6)
7. (6) Mamma Mia! The Movie $6,5 ($116)
8. (4) The Sisterhood of the Traveling Pants 2 $5,93 ($32,1)
9. (5) Step Brothers $5 ($90,9)
10. (-) Vicky Cristina Barcelona $3,71 ($3,71)
geschatte weekendopbrengst (en totale opbrengst) in miljoenen dollars

Nieuw in Amerika
In de komedie The House Bunny speelt Anna Faris (Scary Movie) een gewezen Playboy bunny, die terechtkomt bij studentenvereniging Zeta Alpha Zeta. De meiden staan op het punt hun huis te verliezen. Bekijk hier de trailer.

De actiefilm Death Race is een remake van de cultklassieker Death Race 2000 uit 1975. Alles draait om een levensgevaarlijke vorm van autosport waarbij gevangen tegen elkaar moeten racen tot de dood erop volgt. Bekijk hier de trailer.

The Longshots is een sportfilm met Ice Cube en vertelt het waargebeurde verhaal van Jasmine Plummer, die op elfjarige leeftijd als eerste vrouwelijke sporter meedeed aan het Pop Warner Football Tournament. Bekijk hier de trailer.

Rainn Wilson (onder meer bekend als Dwight uit de Amerikaanse versie van The Office) speelt in de komedie The Rocker een drummer die terugkeert naar zijn roots in de heavy metal. Bekijk hier de trailer.