Scorsese zegt 'stilte' tegen Day-Lewis en Del Toro

Oscarwinnaars Daniel Day-Lewis en Benicio Del Toro gaan in de nieuwe Martin Scorsese film Silence spelen. Silence is gebaseerd op de roman van de Japanse schrijver Shusako Endo en vertelt het verhaal over twee Jezuïete priesters die in de zeventiende eeuw naar Japan afreizen om hun mentor te vinden en Gods woord te verkondigen. Om het gevaar dat de kijker/lezer in slaap valt, gaat hun missie niet van een leien dakje.

Voor Scorsese is de verfilming een lang gekoesterde droom die uitkomt. Hij richt zijn talentvolle pijlen al meer dan tien jaar op de roman. De Britse producent die eerder Scorseses The Departed en Gangs of New York financierde, betaalt Silence uit eigen zak. Warner Bros. brengt de film in Amerika uit. In de loop van 2009 beginnen de opnames in Nieuw-Zeeland. Silence gaat in 2010 in première.Naast Del Toro en Day-Lewis lijkt ook Gael García Bernal een rol te spelen in Silence. Vreemd genoeg wordt er met geen woord gerept over Scorseses golden boy, Leonardo DiCaprio. De acteur en regisseur vormen al sinds Gangs of New York (2002) een hecht en zeer succesvol duo. Het tweetal heeft hierna The Aviator (2004) en The Departed (2006) gemaakt. Eind dit jaar komt hun vijfde samenwerking, de thriller Shutter Island, uit.

Voor de Scorsese-DiCaprio fans is er echter geen reden tot paniek, want het duo heeft hun volgende project al in de startblokken staan. In The Rise of Theodore Roosevelt zal Leo de hoofdrol spelen.