Downey Jr. vertelt over zijn Oscar genomineerde rol in Tropic Thunder

Robert Downey Jr. geniet van het ironische tintje dat zijn Oscarnominatie voor zijn rol als superserieuze acteur in Tropic Thunder heeft. Zijn personage Kirk Lazarus gaat ver om zich in te leven in zijn zwarte personage en een Oscar te winnen. Hij laat hiervoor zelfs zijn huid kleuren.

Op de set van Downey Jr.'s nieuwste film, Sherlock Holmes, vertelt de acteur aan USA Today: "Ik vind het erg grappig, dat Lazarus zo'n achterlijke kerel is die bezeten is door Oscars. Zijn hele leven staat in het teken van de Oscars"Downey Jr. is zich bewust van de grote favoriet in zijn categorie. De vorig jaar overleden Heath Ledger heeft voor zijn rol van The Joker in The Dark Knight postuum al een Golden Globe en een SAG Award gewonnen. Op de vraag hoe Downey Jr. zich zou voelen wanneer niet Ledger, maar hij de Oscar wint, antwoordt hij: "Het is vreemd wanneer het echte leven die van de film doorkruist, maar het maakt deel uit van de wereld waarin we leven. Alles wat in ons privéleven gebeurt, is publiek bezit."

De jarenlang aan drugsverslaafde acteur weet als geen ander hoe het is om zijn privéleven in de media terug te zien. Mede door zijn roemruchte verleden met op beide fronten flink wat dieptepunten weet hij zijn huidige succes te waarderen. "Het grootste gedeelte van mijn carrière was ik het jochie dat de restjes voorgeschoteld kreeg. En wanneer je maar je best blijft doen, verandert dit. Zo zit het leven nu eenmaal in elkaar."