Ook Nederland in de ban van Bernini

Box Office NL - Angels & Demons: Het Bernini Mysterie bracht in zijn openingsweekend al meer dan 1 miljoen euro op en komt met stip binnen in de Nederlandse bioscoop top tien. Star Trek en X-Men Origins: Wolverine komen zo op nummer twee en drie terecht.

De tweede nieuwe binnenkomer is Coraline en de Geheime Deur op nummer zes, een animatiesprookje in de stijl van The Nightmare Before Christmas en Corpse Bride


Tom Hanks en Ayelet Zurer in Angels & Demons

De zwarte komedie Sunshine Cleaning, over twee zussen die zich specialiseren in het schoonmaken van misdaadlocaties, komt binnen op nummer tien.

Beverly Hills Chihuahua, Fast & Furious en Slumdog Millionaire zijn uit de lijst verdwenen.

Top Tien Nederland 14 mei t/m 17 mei 2009
Klik op de titels om direct de trailer te zien
1. (-) Angels & Demons (week 1)
2. (1) Star Trek (week 2)
3. (2) X-Men Origins: Wolverine (week 3)
4. (3) 17 Again (week 4)
5. (4) He's Just Not That Into You (week 5)
6. (-) Coraline (week 1)
7. (7) The Reader (week 7)
8. (5) Knowing (week 6)
9. (6) Monsters vs. Aliens (week 7)
10. (-) Sunshine Cleaning (week 1)

Aankomend weekend in première
In Night at the Museum: Battle of the Smithsonian keren Ben Stiller, Robin Williams en Owen Wilson terug voor een nieuw geschiedkundig avontuur. Ditmaal in het historisch museum van Washington. Bekijk hier de trailer.

Channing Tatum (Step Up) staat z'n mannetje in Fighting, de nieuwe film van Dito Montiel (A Guide to Recognizing Your Saints). Bekijk hier de trailer.

The Young Victoria is een kostuumdrama over de jonge jaren van koningin Victoria (Emily Blunt) die moeite heeft om zich aan te passen aan het Britse hof totdat ze Prins Albert (Rupert Friend) ontmoet. De Nederlandse acteur Michiel Huisman maakt zijn opwachting als Prins Ernst. Bekijk hier de trailer.