Angels & Demons stevig op één

Box Office NL - Angels & Demons staat nog altijd stevig op de eerste plaats in de Nederlandse bioscoopcharts. Het tweede museumavontuur van suppoost Ben Stiller in Night at the Museum 2 staat op twee, gevolgd door de tweede nieuwe binnenkomer Fighting.

Star Trek, het nieuwe ruimteavontuur van Spock en zijn kornuiten, lijkt in Nederland een minder lange adem te hebben dan in Amerika en zakt twee plaatsen naar vier. Ook Wolverine is verstoten uit de bovenkant van de lijst en belandt op de zesde plek.De thriller Knowing en de animatiefilm Monsters vs Aliens hebben deze week de top tien verlaten.

Top Tien Nederland 21 t/m 24 mei 2009
Klik op de titels om direct de trailer te zien
1. (1) Angels & Demons (week 2)
2. (-) Night at the Museum 2 (week 1)
3. (-) Fighting (week 1)
4. (2) Star Trek (week 3)
5. (4) 17 Again (week 5)
6. (3) X-Men Origins: Wolverine (week 4)
7. (5) He s Just Not That Into You (week 6)
8. (7) The Reader (week 8)
9. (6) Coraline en de Geheime Deur (week 2)
10. (10) Sunshine Cleaning (week 2)

Aankomend weekend in première
Julia Roberts en Clive Owen schitteren samen in de thriller Duplicity. Wanneer ze beiden worden ontslagen, besluiten ze hun vaardigheden als bedrijfsspionnen te gebruiken om een geheim project te stelen. Bekijk hier de trailer.

Komiek Paul Rudd is te bewonderen in de romantische komedie I Love You, Man. Wanneer er geen getuige is voor de bruiloft, moet Paul Rudd op zoek naar een nieuwe vriend. Check hier alvast de trailer.

Coco avant Chanel gaat over het leven van mode-icoon Coco Chanel. Audrey Tautou laat zien hoe haar veelbewogen carrière begon. Bekijk hier de trailer.

Ook The Brothers Bloom draait vanaf aankomend weekend in de bioscoop. Twee van de beste oplichters ter wereld hebben het voorzien op een mooie excentrieke erfgename. Dit mondt uit in een romantisch avontuur. Bekijk hier de trailer.

Tot slot brengt het Filmmuseum de Italiaanse klassieker Rocco e i suoi fratelli van Luchino Visconti opnieuw uit, is ook het Japanse drama Departures te zien die de Oscar won voor Beste Buitenlandse Film.