'Ghostbusters 3' in 2011

Het derde deel van Ghostbusters draait waarschijnlijk in 2011 al in de bioscoop. Dit zegt acteur/regisseur Harold Ramis in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Heeb.

In eerste instantie werd aangenomen dat we het nieuwe avontuur van de spokenjagers pas in 2012 konden verwachten. Maar volgens Ramis, die in de eerste twee Ghostbusters-films de rol van Dr. Egon Spengler speelde, starten de opnames voor de nieuwe sequel al in de zomer van 2010, waardoor de premičredatum ergens in het daaropvolgende jaar zal zijn.


Harold Ramis laat niet veel los over het verhaal van de langverwachte derde film. Het enige dat hij prijsgeeft is dat er een nieuwe generatie spokenjagers geďntroduceerd zal worden. Deze nieuwelingen zullen opgeleid worden door hun voorgangers.

Naast Ramis is het zeker dat Dan Aykroyd, Ernie Hudson en Bill Murray terugkeren in de titelrollen. Ook zal Sigourney Weaver opnieuw te zien zijn als Dana Barrett.

In 1984 werd de horrorkomedie Ghostbusters een van de grootste hits van het jaar. Vijf jaar later volgde Ghostbusters II die beduidend minder enthousiast werd ontvangen door de critici en het publiek. Desondanks bleek het verlangen onder de fans groot naar een derde deel. Eerder dit jaar bevestigde Dan Aykroyd dan eindelijk dat er concrete plannen waren voor Ghostbusters III.