DiCaprio en Scorsese verpletteren Amerikaanse competitie

Box Office USA - Shutter Island behaalt een verbluffend openingsweekend in de Verenigde Staten! De vierde samenwerking van acteur Leonardo DiCaprio en regisseur Martin Scorsese heeft maar liefst $40,2 miljoen opgebracht tijdens de eerste drie dagen van release. Voor beide heren betreft dit hun beste openingsweekend in hun carričre.

Afgelopen augustus ontstonden er negatieve geruchten over de thriller Shutter Island. Toen besloot de Amerikaanse distributeur namelijk de premičredatum te verplaatsen van oktober 2009 naar febuari 2010. Hierdoor kwam de film niet in aanmerking voor de Oscars, en meestal is dit geen goed teken. Maar critici waren overwegend positief over de nieuwe film van Martin Scorsese, en het publiek stormt erop af. Box office analisten vragen zich nu af of deze vierde film van de regisseur met zijn huidige muze Leonardo DiCaprio de eindresultaten van hun eerdere films (Gangs of New York met $77,8 miljoen, The Aviator met $102,6 miljoen en The Departed met $132,4 miljoen) zal overtreffen.


Mark Ruffalo en Leonardo DiCaprio in Shutter Island

Na een uitstekend openingsweekend zijn de opbrengsten van Valentine's Day als een plumpudding in elkaar gestort. Desondanks heeft de romantische komedie maar liefst $87,2 miljoen dollar opgebracht binnen tien dagen. Percy Jackson & The Lightning Thief is een plaats gezakt naar nummer vier met een weekendopbrengst van $15,3 miljoen. Dit brengt het totaal van de avonturenfilm op $58,8 miljoen.

Na een aardige start lijken weinig Amerikanen nog geďnteresseerd in The Wolfman. De horrorfilm bracht afgelopen weekend slechts $9,8 miljoen op. Binnen tien dagen heeft The Wolfman slechts $50,3 miljoen opgebracht in de Verenigde Staten; een zeer teleurstellend resultaat voor een film die naar verluid tussen de 150 en 200 miljoen dollar heeft gekost.
De romantische komedie When in Rome is uit de top tien verdwenen.

Top Tien Amerika 19 t/m 21 februari 2010
Klik op de titel om direct de trailer te zien
1. (-) Shutter Island ($40,2) $40,2
2. (1) Valentine s Day $17,2 ($87,2)
4. (3) Percy Jackson & the Lightning Thief $15,3 ($58,8)
5. (2) The Wolfman $9,8 ($50,3)
3. (4) Avatar $16,1 ($687,8)
6. (5) Dear John $7,3 ($66)
7. (6) The Tooth Fairy $4,5 ($49,9)
8. (9) Crazy Heart $3 ($21,6)
9. (7) From Paris With Love $2,5 ($21,2)
10. (8) Edge of Darkness $2,3 ($40,3)
geschatte weekendopbrengst (en totale opbrengst) in miljoenen dollars

Deze week in premičre in Amerika
De politiekomedie Cop Out vertelt het doldwaze verhaal van twee politieagenten die hun uiterste best om een gestolen honkbalplaatje in handen te krijgen. In deze taak worden ze echter tegengewerkt door een genadeloze gangster. En -zoals het in een gouwe, ouwe buddy comedy betaamt- zitten de twee heren ook elkaar flink in de weg. De politiemannen worden gespeeld door Bruce Willis en Tracy Morgan (tv-serie 30 Rock). De regie is van Kevin Smith die hier voor de eerste keer geen eigen scenario heeft verfilmd. Bekijk hier de trailer.

In de horrorfilm The Crazies is David Dutton (Timothy Olyphant) sheriff van Ogden Marsh, een perfect Amerikaanse stadje met burgers die de wet respecteren. Maar op een nacht lijkt iedereen gek te worden. Iets heeft de bewoners van Ogden March geďnfecteerd met krankzinnigheid. De niet-geďnfecteerde inwoners zijn nu gevangen tussen moordmachines. Gedwongen moeten ze samen werken, en wordt een normale nacht een strijd op leven en dood. Overigens is deze film een remake van de gelijknamige klassieker van horrorspecialist George A. Romero. Deze nieuwe versie werd geregisseerd door Breck Eisner (Sahara). Bekijk hier de trailer.