Bill Murray ontkent plannen voor Ghostbusters III

Al maanden draait de geruchtenmachine op volle toeren over een derde deel in de Ghostbusters-saga. De filmstudio Sony Pictures wil een nieuw vervolg, fans willen een nieuw vervolg, iedereen wil een nieuw vervolg. Behalve Bill Murray.

Tijdens een publiciteitsronde voor zijn nieuwste film Get Low was Murray zeer duidelijk over de prognoses voor een derde deel in de spokenjagersreeks. "De geruchten zijn slechts geruchten. Ik word er moe van, het zijn slechts geruchten," aldus de Lost in Translation-acteur in een interview met de filmsite Cinema Blend. Murray liet verder weten dat hij ook niet meer lastig gevallen wil worden over Ghostbusters 3. "Op straat beginnen mensen er ook over. Val me er niet mee lastig. Totdat iemand met een goed script komt aanzetten, is het allemaal onzin."

In een gesprek met Coming Soon vervolgde de acteur zijn azijnpisserij met de opmerking dat schrijvers Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky weliswaar waren aangetrokken om het derde deel uit te typen, maar dat hun ideeŽn op niets waren uitgelopen. Eisenberg en Stupnitsky zouden vervolgens aan de kant zijn geschoven, aangezien hun komedie Year One vorig jaar een van de grootste flops werd. Sindsdien zou het project niet meer in beweging zijn.


Ghostbusters: toen in actie, nu in ruste?

In 1984 werd de horrorkomedie Ghostbusters een van de grootste hits van het jaar. Vijf jaar later volgde Ghostbusters II die beduidend minder enthousiast werd ontvangen door de critici en het publiek. Desondanks bleek het verlangen onder de fans groot naar een derde deel.

Vorig jaar leek er eindelijk schot in de zaak te komen, toen er een nieuwe videogame uitkwam en de komst van Ghostbusters 3 door de oorspronkelijke acteurs/schrijvers Dan Aykroyd en Harold Ramis zelfs werd bevestigd. Het leek een positief teken dat de originele castleden, inclusief Murray, hun stemmen hadden verleend aan de game. Maar het greintje hoop op een derde speelfilm lijkt Murray nu toch te hebben vertrapt. Tegelijkertijd zal het niemand meer verbazen als dit verhaal wordt vervolgd...