The Karate Kid vertrapt The A-Team

Box Office USA - The Karate Kid heeft The A-Team tot moes geslagen in de Amerikaanse bioscoop top tien. Het coming-of-age drama met Jaden Smith en Jackie Chan in de hoofdrollen bracht maar liefst $56 miljoen op tijdens het openingsweekend. De actiefilm The A-Team behaalt een tweede plaats met $26 miljoen; een openingsopbrengst die door de industrie als een teleurstelling wordt beschouwd.

Beide titels zijn remakes van geliefde jaren '80 titels en werden dan ook getipt als potentiële blockbusters. Toch overtrof de nieuwe Karate Kid alle verwachtingen met de enorme openingsopbrengst. Na prominente rollen in The Pursuit of Happyness (2006) en The Day the Earth Stood Still (2008) scoort de elfjarige Jaden Smith een enorme solohit. Overigens pikt zijn vader Will Smith een graantje mee in het succes van zijn jongste zoon; de Hancock-acteur is namelijk een van de producenten van The Karate Kid.


Van de toppositie zakt Shrek Forever After naar de derde plaats met een weekendopbrengst van $15,8 miljoen. In totaal heeft de vierde film in de animatiereeks al $210 miljoen opgebracht.

De actiefilm Robin Hood en het romantische Letters to Juliet zijn uit de top tien verdwenen.

Top Tien Amerika 11 t/m 13 juni 2010
Klik op de titel om direct de trailer te zien
1. (-) The Karate Kid $56 ($56)
2. (-) The A-Team $26 ($26)
3. (1) Shrek Forever After $15,8 ($210,1)
4. (2) Get Him to the Greek $10,1 ($36,5)
5. (3) Killers $8,2 ($30,7)
6. (4) Prince of Persia: The Sands of Time $6,6 ($72,3)
7. (6) Marmaduke $6 ($22,3)
8. (5) Sex and the City 2 $5,5 ($84,7)
9. (7) Iron Man 2 $4,55 ($299,3)
10. (8) Splice $2,9 ($13,1)
geschatte weekendopbrengst (en totale opbrengst) in miljoenen dollars

Deze week in première in Amerika
Na het succes van de eerste twee animatiefilms kon Toy Story 3 natuurlijk niet uitblijven. In deze nieuwe 3D Pixarfilm is Andy ouder geworden en staat hij op het punt om te gaan studeren. Het speelgoed is gespannen en zenuwachtig, want wat gaat er met hen gebeuren nu Andy weggaat? Het speelgoed belandt uiteindelijk in een dagverblijf vol losgelagen kinderen die niet kunnen wachten om met ze te spelen. Onze helden besluiten snel het dagverblijf te verlaten, maar alleen wegkomen is nog niet zo gemakkelijk. Tom Hanks en Tim Allen zijn wederom te horen als Woody en Buzz Lightyear in de oorspronkelijke Engelstalige versie. Bekijk hier de trailer.

In de comic book verfilming Jonah Hex speelt Josh Brolin (W., No Country for Old Men) de titelrol. Het Amerikaanse leger probeert deze gezochte premiejager in te huren om een terrorist op te sporen. In ruil hiervoor krijgt Jonah vrijspraak aangeboden voor zijn eerdere misdaden. De premiejager gaat in op het aanbod, en komt er snel achter dat hij een geduchte tegenstander heeft gevonden. Naast Brolin zijn onder meer Megan Fox (Transformers), John Malkovich (Con Air) en Wes Bentley (American Beauty) te zien in deze actiefilm. Bekijk hier de trailer.