Dan Brown schrijft script 'The Da Vinci Code' vervolg

Bestsellerauteur Dan Brown zal zelf het filmscenario schrijven van The Lost Symbol, het vervolg op zijn razend populaire roman The Da Vinci Code.

In The Lost Symbol komt professor Robert Langdon in aanraking met een geheim genootschap van vrijmetselaars in Washington. Op de eerste dag van publicatie in 2009 werden er meer dan een miljoen exemplaren verkocht van deze roman. Door het enorme succes van de filmadaptaties van The Da Vinci Code en Angels and Demons kocht studio Sony Pictures prompt de filmrechten op. Afgelopen februari werd bekendgemaakt dat scrhijver Steven Knight (Eastern Promises) aangenomen was om het script te pennen. Hoogstwaarschijnlijk was Sony niet geheel tevreden met het werk van Knight, en is nu de schrijver van het oorspronkelijke bronmateriaal gevraagd.


Tom Hanks als professor Robert Langdon in Angels & Demons - Het Bernini Mysterie

Mocht Dan Brown inderdaad een geslaagde versie van het script produceren, dan is het nog maar de vraag of acteur Tom Hanks en regisseur Ron Howard terugkeren voor dit derde filmavontuur van professor Langdon. Ongetwijfeld zal Sony er alles aan doen om dit succesduo weer samen te krijgen. The Da Vinci Code en Angels and Demons brachten samen namelijk meer dan $1,2 miljard op aan de bioscoopkassa; een enorm financieel succes voor twee films die zwaar onder vuur werden genomen door de fans en critici.

Als de -ongetwijfeld torenhoge - financiŽle eisen van Hanks en Howard worden ingewilligd, dan zal de filmadaptatie van The Lost Symbol wellicht in 2013 de bioscopen bereiken.