Smurfen verdreven door opstandige apen

Box Office NL - Rise of the Planet of the Apes is de nieuwe koploper in de Nederlandse bioscopen. De top drie van vorig weekend - De Smurfen, Harry Potter en Super 8 - doet een keurig stapje achteruit.

Rise of the Planet of the Apes was de enige nieuwe binnenkomer in de Nederlands top tien, waarin verder weinig verschuivingen plaatsvonden. Alleen superheld Green Lantern kreeg opnieuw een opdoffer en werd vanaf de achtste positie teruggeplaatst naar nummer twaalf.

De trailer van Rise of the Planet of the Apes

Top tien van 18 t/m 21 augustus 2011
1. (-) Rise of the Planet of the Apes (week 1)
2. (1) De Smurfen (week 3)
3. (2) Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (week 6)
4. (3) Super 8 (week 2)
5. (5) Horrible Bosses (week 4)
6. (4) Mr. Popper's Penguins (week 2)
7. (6) Cars 2 (week 7)
8. (7) Captain America: The First Avenger (week 4)
9. (9) Honey 2 (week 3)
10. (10) Monte Carlo (week 4)

Deze week in première
Een combinatie tussen western en sciencefiction kom je niet vaak tegen, maar met een titel als Cowboys & Aliens weet je wat je kunt verwachten. De hoofdrollen in deze comicverfilming worden gespeeld door Daniel Craig en Harrison Ford, en de regie lag in handen van Jon Favreau, die eerder de twee Iron Man-films afleverde.

De trailer van Cowboys & Aliens

Final Destination 5 is het laatste deel in de reeks horrorfilms waarin steevast hetzelfde recept wordt gebruikt: dankzij een visioen ontkomt een groep tieners aan een catastrofe om er vervolgens achter te komen dat aan de dood niet te ontsnappen valt. Dit keer worden de zaken in gang gezet wanneer een grote brug instort.

De trailer van Final Destination 5

De immer spraakmakende regisseur Lars von Trier (Breaking the Waves, Antichrist) is vanaf deze week terug met Melancholia. Het verhaal gaat over twee zussen die tijdens een huwelijksfeest worden geconfronteerd met het snel naderende einde van de wereld. Terwijl bruid Justine al in een diepe depressie verkeert, verzet zus Claire zich tot het einde.

De trailer van Melancholia

In het Italiaanse drama La prima cosa bella blikt de depressieve Bruno terug op zijn jeugd, wanneer zijn ooit levenslustige moeder op sterven ligt.

De trailer van La prima cosa bella

Ook de documentaire Mama en de familiefilm De dolle tweeling gaan deze week in de Nederlandse filmtheaters draaien.