Chris Tucker keert terug met twee komedies

Vier jaar na Rush Hour 3 pakt Chris Tucker zijn filmcarrière weer op met de twee nieuwe komedies The Silver Linings Playbook en Neighborhood Watch. Dit meldt het vakblad Variety.

Eind vorig jaar verscheen het bericht dat Chris Tucker terug zou keren naar het witte doek met de actiekomedie The Rabbit. Dat project zit nog steeds in de steigers, maar heeft duidelijk een lange aanloop nodig om de productiefase te bereiken. Ondertussen heeft Tucker genoeg tijd voor twee andere projecten die eerder gemaakt zullen worden.


Chris Tucker in zijn meest recente film Rush Hour 3 (2007)

Op dit moment onderhandelt Tucker over een rol in The Silver Linings Playbook van regisseur David O. Russell (The Fighter). Bradley Cooper (Limitless) en Jennifer Lawrence (Winter's Bone) spelen de hoofdrollen in deze tragikomedie. The Silver Linings Playbook is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matthew Quick. Het gaat over een Pat Peoples (Bradley Cooper), een leraar die behandeld wordt voor een zware depressie. Na zijn ontslag uit een inrichting trekt hij in bij zijn moeder. Terwijl Pat zijn ex-vrouw probeert terug te winnen, krijgt hij een steeds intiemere relatie met een excentrieke buurvrouw (Jennifer Lawrence) die ook worstelt met haar eigen leven. Chris Tucker speelt een psychiatrisch patiënt, die bevriend is met Pat en meerdere malen uit de inrichting ontsnapt om hem op te zoeken.

En tegelijkertijd overweegt Chris Tucker een rol naast Ben Stiller, Vince Vaughn en Jonah Hill in de sci-fi komedie Neighborhood Watch. Deze film van regisseur Akiva Schaffer (Hot Rod) gaat over een groep vaders die hun wijk beschermen als buurtwachters. Tijdens een van hun rondes komen ze erachter dat kwaadaardige aliens in hun buurt zijn geland. Tucker zou gevraagd zijn voor de rol van Jamarcus, een pas gescheiden vader die zich bij de buurtwacht aanmeldt om af en toe zijn kinderen te ontvluchten.

De opnames van The Silver Linings Playbook en Neighborhood Watch beginnen deze herfst. Volgend jaar kunnen wij Chris Tuckers comeback-films in de bioscopen bewonderen.