Ab Fab: The Movie in de planning

Er komt een bioscoopfilm van de populaire komedieserie Absolutely Fabulous. Hoofdrolspeelster en bedenkster Jennifer Saunders is van plan om het scenario volgend jaar te schrijven. Dit meldt Deadline.

De tv-serie Absolutely Fabulous draait om de doldwaze avonturen van PR-goeroe Edina (Jennifer Saunders) en haar op seks beluste, alcoholistische beste vriendin Patsy (Joanna Lumley). Het verhaal van de film - die de werktitel Ab Fab: The Movie draagt- opent met Edina en Patsy, die met een kater wakker worden op een verlaten jacht middenin de oceaan. Niet alleen hebben zij geen idee meer hoe zij op de boot terecht zijn gekomen, ook heeft hun mobiele telefoon geen bereik.


Jennifer Saunders (l.) en Joanna Lumley als Edina en Patsy in Absolutely Fabulous.

Voordat Jennifer Saunders met de film kan beginnen, heeft zij haar handen vol aan het scenario van de Spice Girls theatermusical Viva Forever. Het is nog niet bekend wanneer Ab Fab: The Movie in de bioscopen draait.

De komediereeks Absolute Fabulous startte in 1992 en bleek een doorslaand succes. Sindsdien zijn er vijf seizoenen gemaakt. Eind dit jaar zal de BBC drie nieuwe afleveringen van de sitcom uitzenden.