Chronicle overwint Super BowlBox Office USA - Ondanks het befaamde Super Bowl weekend, wisten veel Amerikanen hun weg naar de bioscoop te vinden. Met een geschatte recette van 22 miljoen dollar kwam de sci-fi thriller Chronicle binnen op nummer een, direct gevolgd door de spookthriller The Woman in Black met Daniel 'Harry Potter' Radcliffe die 21 miljoen opbracht.

De actiethriller The Grey, waarin Liam Neeson na een vliegtuigcrash ten prooi valt aan bloeddorstige wolven, zakte in zijn tweede weekend van de eerste naar de derde plaats.

Nieuw op nummer vier is het romantische drama Big Miracle met in de hoofdrollen Drew Barrymore en John Krasinski. Het op feiten gebaseerde verhaal gaat over de bevrijding van drie grijze walvissen, die vastzitten in de Arctische Oceaan.

De 3D-versie van The Beauty and the Beast 3D en de actiethrillers Contraband en Haywire zijn uit de top tien verdwenen.

De trailer van Chronicle

Top tien van Amerika van 3 t/ 5 februari 2012
1. (-) Chronicle $22 ($22)
2. (-) The Woman in Black $21 ($21)
3. (1) The Grey $9,5 ($34,7)
4. (-) Big Miracle $8,48 ($8,48)
5. (2) Underworld: Awakening $12,5 ($45,1)
6. (3) One for the Money $11,75 ($11,75)
7. (4) Red Tails $10,4 ($33,8)
8. (7) The Descendants $6,55 ($58,8)
9. (5) Man on a Ledge $8,3 ($8,3)
10. (6) Extremely Loud and Incredibly Close $7,1 ($21,1)
Geschatte weekendopbrengst (en totale opbrengst) in miljoenen dollars

Deze week in première in Amerika
Denzel Washington en Ryan Reynolds spelen hoofdrollen in de actiethriller Safe House. Na de aanval op een schuilplaats van de CIA, moet een agent (Reynolds) een bewaakte crimineel (Washington) naar een andere locatie brengen.

De trailer van Safe House

De avonturenfilm Journey 2: The Mysterious Island is een vervolg op Journey to the Center of the Earth uit 2008. Josh Hutcherson keert terug in zijn rol van de jonge Sean Anderson, die dit keer met zijn moeders nieuwe vriend (Dwayne Johnson) zijn vermiste grootvader gaat zoeken op een mysterieus eiland.

De trailer van Journey 2: The Mysterious Island

The Vow is een romantisch drama met Channing Tatum en Rachel McAdams. Wanneer zij na een zwaar ongeluk ontwaakt uit een coma en aan geheugenverlies lijdt, moet hij proberen haar hart opnieuw te winnen. Zakdoeken bij de hand.

De trailer van The Vow

George Lucas kondigde aan dat Red Tails zijn laatste bigbudget film is geweest, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn oude successen nog maar weer eens uit de kast te halen. Zijn Star Wars saga krijgt een 3D-behandeling en Episode I - The Phantom Menace draait vanaf dit weekend in de bios.

De trailer van Episode I - The Phantom Menace 3D