Clooney brengt warmte in koude dagenBox Office NL - Met twee Golden Globes (Beste Acteur, Beste Drama) en vijf Oscarnominaties op zak, werd The Descendants de bestbezochte film van het afgelopen weekend. In deze tragikomedie van Alexander Payne (Sideways) speelt George Clooney een op Hawaï woonachtige vader van twee dochters, wiens vrouw in coma is geraakt na een ernstig bootongeluk.

The Girl with the Dragon Tattoo is in de derde week gezakt naar nummer twee. Steven Spielbergs oorlogsdrama War Horse, die in twee keer zoveel zalen draaide als The Descendants, kwam niet verder dan de derde plaats. Hoewel de pers de nieuwe Adam Sandler-komedie Jack and Jill unaniem met de grond gelijk maakte, waren er toch voldoende mensen bereid tot een bioscoopbezoekje om de film een vierde plek in de top tien te gunnen.

De sci-fi thriller The Darkest Hour is uit de top tien verdwenen, alsmede de familiefilms Puss in Boots en Alvin en de Chipmunks 3.

De trailer van The Descendants

Top tien van 2 t/m 5 februari 2012
1. (-) The Descendants (week 1)
2. (1) The Girl with the Dragon Tattoo (week 3)
3. (-) War Horse (week 1)
4. (-) Jack and Jill (week 1)
5. (2) Süskind (week 3)
6. (3) The Iron Lady (week 4)
7. (5) Mission: Impossible - Ghost Protocol (week 7)
8. (4) Nova Zembla (week 11)
9. (10) The Help (week 6)
10. (7) Black Out (week 2)

Deze week in première
Deze week komen The Muppets terug naar de bioscoop, de vrolijke poppen die ooit tot leven werden gewekt door Jim Henson. In dit nieuwe verhaal hebben de Muppets 10 miljoen dollar nodig om hun theater te redden uit handen van een gemene oliebaron. Gelukkig krijgen ze hulp van hun grootste fan Walter en zijn vrienden Gary (Jason Segel) en Mary (Amy Adams).

De trailer van The Muppets

Michael Fassbender (Inglourious Basterds, Fish Tank) speelt de hoofdrol van een seksverslaafde dertgier in het confronterende drama Shame van regisseur Steve McQueen (Hunger). Wanneer hij bezoek krijgt van zijn eigenzinnige zusje (Carey Mulligan) raakt zijn zorgvuldig afgeschermde privéleven ontregeld.

De trailer van Shame

De horrorthriller The Devil Inside vertelt het verhaal van Isabella, een jongedame die betrokken raakt bij duiveluitdrijvingen. Ze probeert te ontdekken wat er gebeurd is met haar moeder, die in een gesloten inrichting in het Vaticaan zit en wordt verdacht moord op drie mensen.

De trailer van The Devil Inside

Als je verliefd wordt... is een Nederlandse komedie, gebaseerd op de roman Hoge hakken, echte liefde van Dimitri Frenkel Frank die dertig jaar geleden ook al werd verfilmd. Het verhaal gaat over een getrouwde manager (Bas Muijs) van een havenbedrijf die undercover gaat als vrachtwagenchauffeur om de kantinejuffrouw (Fajah Lourens) te veroveren.

De trailer van Als je verliefd wordt...

George Lucas kondigde aan dat Red Tails zijn laatste bigbudget film is geweest, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn oude successen nog maar weer eens uit de kast te halen. Zijn Star Wars saga krijgt een 3D-behandeling en Episode I - The Phantom Menace draait vanaf dit weekend in de bios.

De trailer van Episode I - The Phantom Menace 3D