Drie krachtige tieners verslaan John Carter in NederlandBox Office NL - Chronicle staat aan de top van de Nederlandse bioscoop top tien. De sciencefictionfilm over drie tieners die over gevaarlijke superkrachten beschikken, heeft John Carter van de eerste plaats gestoten. Het peperdure Disney-avontuur met Taylor Kitsch zakt naar de tweede plek.

Naast Chronicle heeft de premièrefilm Wanderlust een plekje bemachtigd in de lijst. De komedie met Jennifer Aniston en Paul Rudd is binnengekomen op de tiende plaats. De tragikomedie The Descendants en het actiedrama The Grey zijn uit de bioscoop top tien verdwenen.

De trailer van Chronicle

Top tien van 15 t/m 18 maart 2012
1. (-) Chronicle (week 1)
2. (1) John Carter (week 2)
3. (2) Project X (week 3)
4. (3) Extremely Loud & Incredibly Close (week 2)
5. (4) Safe House (week 4)
6. (5) This Means War (week 4)
7. (8) Contraband (week 2)
8. (7) Achtste-groepers huilen niet (week 5)
9. (9) The Muppets (week 6)
10. (-) Wanderlust (week 1)

Deze week in première
The Hunger Games is de boekverfilming van het eerste deel uit de gelijknamige trilogie van Suzanne Collins. In dit sci-fi actiedrama neemt de jongedame Katniss (Jennifer Lawrence) deel aan de jaarlijkse Hunger Games. In dit tv-programma moeten 24 tieners uit twaalf districten met elkaar vechten tot de dood. Elizabeth Banks, Woody Harrelson en muzikant Lenny Kravitz spelen bijrollen in deze langverwachte blockbuster van regisseur Gary Ross (Seabiscuit).

Trailer The Hunger Games

Quiz is de nieuwste film van Dick Maas (Sint, De lift). In deze Nederlandse thriller wordt de bekende quizmaster Leo (Barry Atsma) in een restaurant lastig gevallen door een man (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn.

De trailer van Quiz

Intouchables is een op feiten gebaseerd komisch drama over een Senegalese jongeman die de persoonlijk verzorger wordt van een fysiek gehandicapte Franse miljonair. In thuisland Frankrijk heeft Intouchables alle records gebroken. En in de rest van Europa is deze film een daverend succes gebleken.

De trailer van Intouchables

Een uitstekende cast vol Britse topacteurs voert het humoristische drama The Best Exotic Marigold Hotel aan. Een groep gepensioneerden wil hun oude dag doorbrengen in India. Ze laten zich verleiden door een gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn. Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy en Tom Wilkinson maken deel uit van de cast.

De trailer van The Best Exotic Marigold Hotel

W.E. is geregisseerd door popicoon Madonna. Het romantische drama vertelt twee verhalen. Ten eerste volgt het de liefdesgeschiedenis van de Amerikaanse societydame Wallis Simpson en koning Edward VIII, die voor haar de Britse troon opgaf. Tegelijkertijd vertelt de film het verhaal van Wallis Winthrop, een ongelukkig getrouwde jongedame die in 1998 geobsedeerd raakt door de droomromance van Wallis en Edward.

De trailer van W.E.

Tenslotte draaien de documentaire Anton Corbijn Inside Out en het Ierse drama Parked vanaf donderdag in de Nederlandse filmtheaters.