Independence Day 2 komt eraanZestien jaar na het succes van sci-fi rampenfilm Independence Day lijkt er nu definitief een vervolg aan te komen. In een interview met The Hollywood Reporter bevestigt producent Dean Devlin dat hij en regisseur Roland Emmerich staan te trappelen om aan de slag te gaan met de sequel.

Naast Independence Day werkten Devlin en Emmerich eerder samen aan hitfilms als Stargate (1994) en The Patriot (2000). Na een vruchtbare samenwerking gingen de heren ieder hun eigen weg, maar voor een vervolg op hun grootste hit komen ze graag weer bij elkaar. "Ik kan je vertellen dat Roland en ik voor het eerst in elf jaar weer samenwerken," vertelt Devlin aan het filmtijdschrift.

Dean Devlin en Roland Emmerich schreven het scenario van de eerste Independence Day en zullen eveneens dezelfde taak verrichten voor het vervolg. Hoewel het script nog lang niet klaar is, heeft het duo wel concrete ideeën op tafel liggen. "Creatief gezien, is het voor het eerst sinds het origineel, dat ik het gevoel heb dat we een waardig concept in handen te hebben."

Ondanks het enorme succes van Independence Day - wereldwijde bioscoopopbrengst: $817,4 miljoen - hadden Devlin en Emmerich lange tijd hun twijfels over een vervolg. "We hebben ons jarenlang verzet tegen een sequel, omdat we de eerste film in ere wilden houden. Het eerste deel bracht ons allemaal een carrière, en we houden echt van die film en de ervaring was fantastisch", volgens Devlin. "We wilden niet om financiële redenen een vervolg maken, we wilden het alleen als we een concept hadden dat creatief eer deed aan de eerste film."

Will Smith speelde een hoofdrol in Independence Day. Door zijn charismatische vertolking en het enorme succes van de spectaculaire blockbuster stootte hij door naar de top van Hollywood. Verder speelden Bill Pullman, Jeff Goldblum, Randy Quaid en Vivica A. Fox prominente rollen in de sci-fi blockbuster. De producent weet nog niet welke castleden zullen terugkeren in het vervolg. "We beginnen binnenkort met een lang proces waarbij we met iedereen praten. We zullen zien wat er gebeurt", aldus Devlin.

Het is nog niet bekend wanneer Independence Day 2 in de bioscopen verschijnt.