Batman lust Lincoln rauwBox Office NL - President Abraham Lincoln mag dan volgens de laatste geruchten een legendarische vampiersjager zijn geweest, tegen een zekere vleermuis is hij niet opgewassen. The Dark Knight Rises blijft ook in zijn derde weekend heer en meester van de bioscoop.

Het regenachtige weer dreef veel families de bios in, waardoor de drie animatiefilms meer bezoekers trokken dan het weekend ervoor. Madagascar 3 deed het zelfs zo goed, dat het van plaats wist te wisselen met Step Up 4.

De twee premièrefilms, Abraham Lincoln: Vampire Hunter en Lockout, boekten in hun openingsweekend respectievelijk de zevende en negende positie. 21 Jump Street en Snow White and the Huntsman hebben de lijst verlaten.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter was de hoogste nieuwe binnenkomer

Top tien van 2 t/m 5 augustus 2012
1. (1) The Dark Knight Rises (week 3)
2. (3) Madagascar 3: Europe's Most Wanted (week 3)
3. (2) Step Up 4 Miami Heat (week 2)
4. (4) Ice Age 4: Continental Drift (week 5)
5. (5) Magic Mike (week 4)
6. (6) Brave (week 3)
7. (-) Abraham Lincoln: Vampire Hunter (week 1)
8. (7) Intouchables (week 20)
9. (-) Lockout (week 1)
10. (8) The Amazing Spider-Man (week 6)

Deze week in première
Colin Farrell stapt in de brede voetsporen van Arnold Schwarzenegger in de remake van Total Recall. Het verhaal gaat over fabrieksarbeider Douglas Quaid die een kunstmatige herinnering aan een spannende vakantie wil laten implanteren bij het bedrijf Rekall. Hier ontdekken ze echter dat er geknoeid is met Quaids identiteit.

De trailer van Total Recall

Seeking a Friend for the End of the World is een romantisch en komisch drama van Lorene Scafaria (Nick and Norah's Infinite Playlist) waarin de wereld op het punt staat te vergaan vanwege een naderende asteroïde. Steve Carell speelt een man die wordt verlaten door zijn echtgenote, waarop hij samen met Keira Knightley gaat zoeken naar zijn jeugdliefde.

De trailer van Seeking a Friend for the End of the World

Holy Motors is een eigenzinnig Frans drama van regisseur Leos Carax over een dag uit het bestaan van Monsieur Oscar, die met zijn limousine door de straten van Parijs rijdt en in vele verschillende gedaanten uitstapt. Nu eens is hij een rijke zakenman, een moordenaar of een bedelaar, dan weer een gek of een familieman.

De trailer van Holy Motors

Meek's Cutoff is een op ware feiten gebaseerde western waarin drie families naar het Westen trekken en in hun reis begeleid worden door een onbetrouwbare bergbewoner.

De trailer van Meek's Cutoff

Franse omnibusfilm Les infidèles vertelt zeven komische verhalen die draaien om het thema ontrouw.

De trailer van Les infidèles