Jodie Foster regisseert kritische film over financiėle crisis


Jodie Foster durft wel een gokje te wagen. Voor haar laatste regieproject The Beaver nam ze de doorgedraaide acteur Mel Gibson aan en Fosters volgende film wordt een kritisch drama over de financiėle crisis.

Fosters vierde film als regisseuse wordt het financiėle drama Money Monster over Lee Gates, een televisiepersoonlijkheid en een grote naam op Wall Street door de beleggingstips die hij heeft. Op een dag wordt Gates live op televisie gegijzeld door een man die al zijn geld verloren is, nadat hij het advies van Gates had opgevolgd. Amerika zit aan de buis gekluisterd, om erachter te komen hoeveel geld het leven van deze man waard is. De opnames van Money Monster moeten begin volgend jaar van start gaan.

Vorig jaar leverde Foster het controversiėle drama The Beaver af, waarin Mel Gibson een depressieve ondernemer speelt. De enige manier waarop hij zijn emoties kan uiten is door een handpop te gebruiken. Foster speelt in de film zijn vrouw, die moeite heeft met de experimentele therapie.