Jason Clarke grijpt hoofdrol in Apes-sequelActeur Jason Clarke timmert al jaren aan de weg. Recente rollen in de films Lawless en Zero Dark Thirty hebben eindelijk tot een flinke opstap in zijn carrière geleid. Hij gaat namelijk de hoofdrol spelen in het vervolg op Rise of the Planet of the Apes. Dit meldt The Hollywood Reporter.

De sequel Dawn of the Planet of the Apes pikt de draad vijftien jaar na het einde van Rise of the Planet of the Apes weer op. De filmstudio 20th Century Fox houdt de meeste plotdetails voorlopig geheim. Toch is bekend dat een verhaallijn zal draaien om wetenschappers die proberen te overleven in het door apen verwoeste San Francisco. Tegelijkertijd volgen we ook de beslommeringen van de intelligente aap Caesar die zijn dominante positie onder de primaten probeert vast te houden.

Het is niet bekend welke rol Jason Clarke zal spelen. In ieder geval kruipt Andy Serkis weer in de huid van Caesar. Over een mogelijke terugkeer van James Franco en Freida Pinto, de hoofdrolspelers uit de vorige film, wordt met geen woord gerept. De opnames van Dawn of the Planet of the Apes beginnen in de lente onder de regie van Matt Reeves (Cloverfield).

Jason Clarke is nu bij Film1 te zien in de thriller Texas Killing Fields. Ook kun je Rise of the Planet of the Apes op Film1 bekijken.