Keri Russell vecht met Gary Oldman tegen apenAfgezien van een rol in Mission: Impossible III, maakt Keri Russell (Waitress) niet vaak haar opwachting in dure Hollywoodfilms. De actrice dankt haar bekendheid nog altijd aan de dramaserie Felicity, die eind jaren negentig op de buis verscheen. Toch heeft ze nu de hoofdrol in Dawn of the Planet of the Apes te pakken. Dit meldt Variety.

De casting van Russell komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen: de serie Felicity werd namelijk mede gemaakt door regisseur Matt Reeves, die nu aan het hoofd staat van Dawn of the Planet of the Apes. De samenwerking beviel zo goed dat Russell op de valreep de vrouwelijke hoofdrol in zijn nieuwste film heeft gekregen. Welk personage de actrice precies zal spelen is nog niet duidelijk.

Dawn of the Planet of the Apes pikt de draad vijftien jaar na het einde van de vorige film op. Vorige week kwam het nieuws dat Gary Oldman de leider van de mensenkolonie gaat spelen, die in opstand komt tegen de apen. Tegelijkertijd volgen we ook de beslommeringen van de intelligente aap Caesar die zijn dominante positie onder de primaten probeert vast te houden.

Afgelopen maand tekenden Jason Clarke (Zero Dark Thirty) en Kodi Smit-McPhee (Let Me In) voor rollen in de apensequel. Andy Serkis keert terug als Caesar.

De opnames van Dawn of the Planet of the Apes beginnen deze maand en de film bereikt op 22 mei 2014 de bioscoop. Bij Film1 kun je nu Rise of the Planet of the Apes zien.

De Film1 promo van Rise of the Planet of the Apes