Tom Hanks wil een koninklijk hologramNa hun samenwerking voor het megalomane Cloud Atlas slaan acteur Tom Hanks en regisseur Tom Tykwer opnieuw de handen ineen. De heren zijn van plan om het boek A Hologram for the King van David Eggers te vertalen naar het witte doek.

A Hologram for the King gaat over een zakenman die de hoop op een succesvolle carrière in Amerika heeft opgegeven. Hij besluit naar een opbloeiende stad in Saoedi-Arabië te vertrekken om daar nog iets van zijn leven te maken en zo het schoolgeld van zijn dochter te kunnen betalen. Een soort Larry Crowne in het Midden-Oosten dus.

Cloud Atlas, dat Tykwer regisseerde samen met de Wachowski's, was geen groot succes aan de bioscoopkassa's. Kennelijk staat dat een nieuwe samenwerking tussen de twee Toms niet in de weg. Wel is het duo nog op zoek naar een filmstudio die hun project ziet zitten. Tykwer is nu bezig met de bewerking van het boek tot een filmscript.

Op Film1 is Tom Hanks momenteel te zien als een eigenzinnige Texaanse politicus in Charlie Wilson's War en hij speelt naast Julia Roberts de optimistische titelrol in Larry Crowne.

De Film1 promo van Larry Crowne