Jeff Goldblum en Bill Pullman wel in Independence Day 2Afgelopen week beweerde regisseur Roland Emmerich dat Will Smith niet terugkeert in Independence Day 2, omdat de acteur "te duur" zou zijn. Blijkbaar zijn Wills oud-collega's Jeff Goldblum en Bill Pullman goedkoop genoeg, want deze twee heren zullen wel hun opwachting maken in het vervolg op de megahit.

Op dit moment is Roland Emmerich druk bezig met een publiciteitstournee voor zijn nieuwste spektakelfilm White House Down. Tijdens een interview met de filmsite Movies.com kwam Independence Day 2 ter sprake. De regisseur vertelde dat Jeff Goldblum opnieuw de rol van computergeleerde David Levinson speelt. Ook bevestigde hij de terugkeer van Bill Pullman; alleen zal diens personage Thomas J. Whitmore in de sequel waarschijnlijk niet meer de president zijn van de Verenigde Staten.

Ook vertelde Emmerich dat hij hoopt dat Will Smith alsnog bereid is om een cameo te spelen in de sequel. Verder zou de Amerikaanse bioscooppremière al gepland staan voor 3 juli 2015. Vermoedelijk draait de film rond die tijd ook in Nederland.

Independence Day-acteur Bill Pullman is nu te zien bij Film1 in Famke Janssens regiedebuut Bringing Up Bobby.