Will Smith focust zich op nieuw talentIn april werd bekend dat Will Smith (After Earth) de mannelijke hoofdrol zou gaan spelen in de romantische oplichterskomedie Focus. Nu is bekend welke tegenspeelster hij het hof mag maken: de jonge Australische actrice Margot Robbie. Dit meldt Variety.

Focus draait om een jonge oplichtster die de kans krijgt om vakkennis op te doen bij een doorgewinterde collega. Voordat Will Smith zich aan dit project verbond, stond Kristen Stewart klaar om de vrouwelijke hoofdrol te spelen. De Twilight-actrice nam echter om onduidelijke redenen de benen. Vervolgens streden meerdere talenten om de vrijgekomen positie naast Will Smith. Naar verluidt deden grote namen als Michelle Williams (My Week with Marilyn), Jessica Biel (The Illusionist) en Rose Byrne (Bridesmaids) een gooi naar de hoofdrol. Na uitvoerige screentests bleven Margot Robbie en Magic Mike-actrice Olivia Munn over als de laatste kandidaten.

De hamvraag is nu: "Wie is Margot Robbie?" Net als de meeste Australische acteertalenten deed deze knappe jongedame ervaring op met de soap Neighbours. In 2011 maakte zij de overstap naar de Amerikaanse dramaserie Pan Am, die ondanks een fikse hype niet aansloeg bij het tv-publiek. De charme en uitstraling van Margot Robbie werd alsnog opgemerkt in Hollywood. Later dit jaar schittert zij in de romantische komedie About Time van regisseur Richard Curtis (Love Actually). Ook kunnen we haar verwachten naast Leonardo DiCaprio in het drama The Wolf of Wall Street van Oscarwinnaar Martin Scorsese (The Departed). Kortom, we gaan nog veel horen van deze opvallende meid.

De opnames van Focus zouden al zeer binnenkort kunnen starten. Glenn Ficarra en John Requa schreven het scenario en mogen de film ook regisseren. Het duo was eerder verantwoordelijk voor de romantische komedie Crazy, Stupid, Love.

Wil jij op Film1 een romantische misdaadkomedie zien? Kijk dan naar This Means War.