Tom Hanks en Ron Howard verfilmen opnieuw Dan BrownNa The Da Vinci Code en Angels & Demons slaan acteur Tom Hanks en regisseur Ron Howard opnieuw de handen ineen voor een Dan Brown verfilming. Dit keer nemen ze zijn boek Inferno onder handen. Dit meldt Deadline.

In Inferno kruipt Tom Hanks voor de derde keer in de huid van Robert Langdon. Aan het begin van het verhaal wordt de hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek wakker in een ziekenhuis in Florence. Hij heeft geen idee hoe hij daar is beland. Daar ontdekt Langdon dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes. Deze zijn gecreŽerd door een wetenschapper die zowel geobsedeerd is door het einde van de wereld als het boek Inferno van Dante Alighieri. Samen met de jonge dokter Sienna Brooks stort Langdon zich op een nieuw avontuur.

Behalve de medewerking van Tom Hanks en Ron Howard zijn er nog geen details bekend over de verfilming van Inferno. Maar ongetwijfeld zal deze verfilming van Dan Browns bestseller weer een groot publiek naar de bioscopen trekken. In 2006 bracht de verfilming van The Da Vinci Code wereldwijd maar liefst $758 miljoen op. Drie jaar later bleef het totaal van Angels & Demons steken op $486 miljoen. Een stuk lager dan The Da Vinci Code, maar nog steeds goed genoeg voor een filmvervolg. Hoewel iedereen dacht dat The Lost Symbol de derde film zou worden, besloten de makers besloten dat deel over te slaan en zich te richten op Inferno.

Tom Hanks kun je nu bij Film1 zien in Charlie Wilson's War en Larry Crowne.