Vijfde Bourne-film gepland voor 2015Het jaar zit al propvol met grote releases, maar toch hebben de filmstudio's in 2015 nog een gaatje gevonden voor de vijfde film in de Bourne reeks. De spionagethriller staat in Amerika gepland voor 14 augustus 2015. Dit meldt Empire online.

Jeremy Renner (The Bourne Legacy) zal weer de hoofdrol vertolken in het nieuwste deel van de superspionnenfranchise. In het vierde deel maakte Renner zijn intrede als vervanger van Bourne-veteraan Matt Damon.

In The Bourne Legacy werd het geheime programma Outcome stopgezet nadat de CIA problemen krijgt door het aanverwante project Treadstone. Outcome is een clandestiene proef om agenten bijna onverslaanbaar te maken door pillen en genetische modificaties. Agent Cross (Renner) is betrokken bij Outcome en moet na de stopzetting vechten voor zijn leven.

Er zijn nog geen plotdetails bekend voor Bourne 5. Te verwachten is dat het verhaal weer draait om een omstreden superspionnen programma en de gevolgen van Cross' klopjacht op betrokkenen van Outcome in Legacy. Scenarist Anthony Peckham (Sherlock Holmes) is verantwoordelijk voor het script van de nieuwe film. Justin Lin (Fast & Furious 6) zal plaatsnemen in de regiestoel.