Catfish-makers doen spelletje Truth or DareHenry Joost en Ariel Schulman, het regieduo achter de documentaire Catfish en de horrorsequels Paranormal Activity 3 en 4, zijn benaderd voor de regie van Nerve. In deze thriller loopt een online-variant van het spelletje Truth or Dare gevaarlijk uit de hand.

Nerve is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jeanne Ryan, die in Nederland werd uitgebracht onder de titel LEF. Het verhaal draait om de tienermeid Vey. Op school valt ze amper op, maar online trekt ze de aandacht met een spel waarbij de deelnemers hun grenzen verleggen door steeds riskantere opdrachten uit te voeren. Naarmate ze een level verder komt, groeit de populariteit van Vey wereldwijd. Maar op een gegeven moment bereikt ze een niveau waarin ze haar leven niet meer zeker is.

Het oorspronkelijke boek richt zich op jonge volwassenen, oftewel dezelfde doelgroep die The Hunger Games en Twilight tot grote successen maakte. Lionsgate - de studio die nu bakken geld binnenhaalt met de verfilmingen van de The Hunger Games-romans - heeft de filmrechten van Nerve al enige tijd geleden opgekocht. Een scenario is al zelfs geschreven door Jessica Sharzer (tv-serie American Horror Story).

Nu Henry Joost en Ariel Schulman benaderd zijn voor de regie komt de daadwerkelijke verfilming van Nerve dichterbij. De heren hebben echter nog andere projecten op stapel. Wanneer Nerve de bioscopen bereikt is nog onbekend.

Paranormal Activity 4 van regisseurs Henry Joost en Ariel Schulman is nu te zien bij Film1.

De Film1-promo van Paranormal Activity 4