Ghostbusters III gaat verder zonder regisseur Ivan ReitmanAls er één sequel is waarover de geruchtenmachine al jarenlang op gang is, dan is het wel Ghostbusters III. Het recente overlijden van acteur Harold Ramis heeft regisseur Ivan Reitman doen besluiten om alleen nog als producent betrokken te zijn. Desondanks is filmstudio Sony van plan om begin 2015 te starten met de opnames in New York. "Het gaat om een versie van Ghostbusters waarin de originele castleden een zeer kleine rol spelen", zo vertelt Reitman aan Deadline.

Reitman, die in de jaren tachtig Ghostbusters en Ghostbusters II regisseerde, is altijd een van de vaste betrokkenen geweest bij deel drie. "Er is de laatste maanden veel gebeurd, met name het overlijden van Harold, die een zeer goede vriend was en een enorme invloed heeft gehad op mijn carrière. We hebben samen vijf films gemaakt, waaronder de beide Ghostbusters. (...) Nu Harold niet meer onder ons is, zie ik de regie niet meer zitten."


Harold Ramis, Ernie Hudson, Bill Murray en Dan Aykroyd als de vier originele Ghostbusters

Harold Ramis speelde niet alleen een van de vier Ghostbusters, hij schreef ook het script van beide films samen met collega Dan Aykroyd. De afgelopen jaren werd in de media voornamelijk de discussie gevoerd of hoofdrolspeler Bill Murray bereid was terug te keren voor Ghostbusters III. Tot nu toe weigerde Reitman om op al deze geruchten te reageren, maar nu vertelde hij aan Deadline dat twee scripts de revue hebben gepasseerd.

"De eerste versie werd geschreven door Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky in samenwerking met Harold, Dan en mijzelf. Het was echt een goed script, maar toen werd duidelijk dat Bill geen nieuwe Ghostbusters wilde maken. (...) Tenminste, hij heeft nooit nee gezegd, maar ook geen ja. Dus die versie ging het niet worden." Vervolgens is Reitman helemaal opnieuw begonnen met scenarist Etan Cohen (Tropic Thunder), terwijl Dan Aykroyd een handje hielp. "Drie jaar geleden werd Harold ziek en we bleven hopen dat hij beter werd. Ondertussen werkte ik verder met Etan Cohen en we hebben nu een erg goede scriptversie, waarover de studio zeer enthousiast is."

"Ik ga niet verklappen hoeveel Ghostbusters er in de nieuwe cast zitten, maar we zijn vastbesloten om het gevoel van de eerste film te behouden." Nu Reitman heeft besloten om alleen als producent op te treden, gaat hij samen met Sony op zoek naar een andere regisseur.

De trailer van de originele Ghostbusters uit 1984