In de cast: John Travolta, Scarlett Johansson & Lupita Nyong'o, Emily Browning, Patrick Schwarzenegger, Felicity Jones, Ron Howard en William Hurt

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie al het castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.John Travolta, Jackie Earle Haley en een louche investering

Acteur Jackie Earle Haley (Lincoln) gaat zijn regiedebuut maken met de misdaadfilm Criminal Activities. Hiervoor heeft hij John Travolta, Michael Pitt, Dan Stevens en Rebecca Da Costa weten te strikken. Haley zelf neemt ook deel aan de criminele activiteiten. De film gaat over vier vrienden die weer bij elkaar komen bij de begrafenis van een oud-klasgenoot. Een van hen heeft informatie over een aandeel waar ze miljoenen mee kunnen verdienen. Helaas blijkt deze investering een slecht idee te zijn en krijgt een van de vrienden problemen met de maffia.

Kijk op vrijdag 25 april naar Lincoln bij Film1.Scarlett Johansson en Oscarwinnares Lupita Nyong'o in Disney's The Jungle Book

Scarlett Johansson (Under the Skin) en Lupita Nyong'o (12 Years a Slave) zijn in onderhandeling met de regisseur Jon Favreau (Iron Man) over een stemrol in The Jungle Book. Johansson zal waarschijnlijk python Kaa spelen en Nyong'o leent haar stem aan Rakcha, de moederwolf die Mowgli opvoedt nadat hij verdwaald in de jungle.

Scarlett Johansson is op zondag 27 april bij Film1 te zien in Hitchcock.Sucker Punch-chick Emily Browning in Legend

Legend is een biopic over het leven van de beruchte gangsters en tweelingbroers Ronnie en Reggie Kray. In februari werd al de tweeling wordt gespeeld door Tom Hardy. Met de productiedatum die steeds dichterbij komt, is nu ook Emily Browning toegevoegd aan de cast. Welke rol Browning precies gaat spelen is nog niet bekend.

Sleeping Beauty met Emily Browning is nu te zien bij Film1.De Schwarzeneggers; zo vader, zo zoon

Zo vader, zo zoon. Dat lijkt ook te gelden voor de Schwarzeneggers. Arnold Schwarzenegger
kreeg eerder al een rol in de zombiefilm Maggie en nu gaat zoonlief Patrick het ook tegen de levende doden opnemen in de horrorkomedie Scouts VS Zombies. In de film moeten padvinders zien te overleven tussen de zombies. Patrick Schwarzenegger speelt waarschijnlijk een stoere quarterback die botst met de padvinders.

Arnold Schwarzenegger is vandaag om 23:40 te zien bij Film1 in The Last StandFelicity Jones in A Monster Calls

Felicity Jones (The Amazing Spider-Man 2) krijgt een hoofdrol in de fantasiefilm A Monster Calls. Hierin zien we een jongen die zijn eigen fantasiewereld creŽert om zo de terminale ziekte van zijn moeder te verwerken. Jones zal in A Monster Calls de rol van deze zieke moeder gaan spelen. De film is gebaseerd op het boek van Patrick Ness en zal worden geregisseerd door Juan Antonio Bayona (The Impossible).

Kijk 26 april naar The Impossible op Film1Ron Howards raadselachtige moord

Regisseur Ron Howard (Angels & Demons) heeft zijn volgende filmproject bekend gemaakt, namelijk The Truth About the Harry Quebert Affair. De film wordt gebaseerd op de bestseller van Joel Dicker, die draait om een succesvolle schrijver die terugkeert naar zijn geboorteplaats Somerset om zijn mentor op te zoeken. Eenmaal terug blijkt dat zijn geliefde mentor betrokken is bij een moord in Somerset vijftien jaar eerder.Uit de cast: William Hurt

William Hurt heeft zich teruggetrokken uit de Gregg Allman-biopic Midnight Rider. Dit in verband met de dood van camera assistente Sarah Elizabeth Jones. Hurt zag hoe het crewlid tijdens het filmen in GeorgiŽ werd aangereden door een trein. Hoe het verder gaat met de opnames van Midnight Rider is nog onbekend, nu de hoofdrolspeler zich heeft teruggetrokken.

Op 30 april is William Hurt te zien bij Film1 in The Host