Paul Verhoeven maakt erotische thrillerDe Nederlandse regisseur Paul Verhoeven is bezig met de voorbereidingen van een nieuwe erotische thriller. Dit meldt Vincent Maraval, directeur van de productiemaatschappij Wild Bunch, in een interview met Screen Daily.

De op dit moment ongetitelde film is gebaseerd op de roman Oh! van de Franse auteur Philippe Djian. Het verhaal draait om een alleenstaande zakenvrouw die door haar stalker wordt verkracht. Zij zint vervolgens op wraak, waardoor een kat-en-muisspel ontstaat. Volgens Maraval is Paul Verhoeven al druk bezig met het castingproces. "Het is een intelligent script, maar het is ook puur Verhoeven, extreem erotisch en pervers. De actrice moet er goed op voorbereid zijn."

Overigens is dit project zeker niet het enige waar de Nederlandse filmmaker zijn aandacht op vestigt. Naar verluidt is Verhoeven nog steeds bezig met een verfilming van Louis Couperus' roman De stille kracht en hoopt hij nog altijd een film over Jezus Christus te maken. Gezien de woorden van producent Vincent Maraval lijkt de verfilming van Oh! de meeste kans te maken om de eerste film van Paul Verhoeven te worden sinds de oorlogsthriller Zwartboek uit 2006.

De moderne klassieker Robocop van Paul Verhoeven is nu te zien bij Film1.