In de cast: Magneto steelt baby, Matt Damon naar Mars, Von Triers demonen, Gwyneths moordzaak en een drugsverslaafde superheld

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Michael Fassbender steelt een baby

Fassbender (X-Men: Days of Future Past) heeft zijn pijlen gericht op een hoofdrol in het The Light Between Oceans. In de film proberen Tom Sherbourne en zijn vrouw Isabel een leven op te bouwen als vuurtorenwacht op een afgelegen eilandje. Als jaren later na enkele miskramen een boot aanspoelt met daarin een dode man en een huilende baby, besluiten ze het kindje te houden. Als ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland, ontdekken ze dat iemand erg heeft geleden door hun keuze. De film is gebaseerd op het boek van M.L. Stedman en wordt geregisseerd door Derek Cianfrance (Blue Valentine).

Bekijk The Place Beyond the Pines van regisseur Derek Cianfrance bij Film1Matt Damon en Ridley Scott gaan naar Mars

Regisseur Ridley Scott (Prometheus) mag opnieuw de ruimte in. De regisseur neemt The Martian over van Drew Goddard, die het te druk heeft met onder andere The Sinister Six. Matt Damon (Elysium) speelt de hoofdrol in The Martian, een soort kruising tussen Cast Away en Gravity. Hij raakt op Mars gescheiden van zijn team en moet zijn survivalkunsten gebruiken om te overleven op de rode planeet.

Ridley Scotts Matchstick Men zie je nu bij Film1Gwyneth Paltrow en Chiwetel Ejiofor in misdaadthriller

De Oscar winnende film El Secreto de Sus Ojos krijgt waarschijnlijk een Amerikaanse remake genaamd The Secret in Their Eyes. Billy Ray (Breach) wil de thriller onder handen nemen door zowel het script te schrijven als de film te regisseren. Deadline meldt dat Gwyneth Paltrow (Iron Man) en Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) zijn gecast voor hoofdrollen in de misdaadthriller over een voormalig MI-5 agent die een onopgeloste zaak maar niet los kan laten.

Bekijk nu de misdaadthriller Dead Man Down op Film1Lars Von Trier en Kristian Levring vormen horrorduo

Lars Von Trier (Antichrist) en Kristian Levring (The Salvation) gaan samenwerken aan een horrorfilm. Er is enkel bekend dat de film gaat over een man in Detroit, die zijn innerlijke demonen moet bestrijden. Er wordt benadrukt dat er ruimte is voor psychologische spanning, maar dat de focus op het horrorelement ligt.

Hou je van horrorfilms? Kijk dan naar The Cabin in the Woods bij Film1Stephen Dorff als verslaafde superheld

Hoewel de meeste superhelden bezig zijn met het redden van mensen, geldt dat niet voor Melvin. Zijn interesses liggen vooral bij drank, drugs, criminaliteit en vrouwen. Maar daar komt verandering in als hij beseft dat zijn zoontje alles voor hem betekent. De film wordt geregisseerd door Nick Love (The Sweeney) en Melvin wordt gespeeld door Stephen Dorff (Officer Down). Hoe de film gaat heten, is nog niet bekend.

Gek op superheldenfilms? Je kunt Fantastic Four bekijken op Film1