Vervolg voor My Big Fat Greek WeddingEr komt een filmvervolg op de romantische komediehit My Big Fat Greek Wedding (2002). Dit bevestigt actrice en schrijfster Nia Vardalos tegen Variety.

Nia Vardalos baseerde het scenario van My Big Fat Greek Wedding op haar eigen ervaringen als een in Amerika opgegroeid kind van traditionele Griekse ouders. Het verhaal van de film draait om grijze muis Toula Portokalos (Vardalos) die haar Griekse familie verrast door zich te verloven met Amerikaan Ian (John Corbett). Voor hun bruiloft moet het stel zich door meerdere cultuurbotsingen worstelen. De voor vijf miljoen dollar gemaakte film deed het niet slecht in de Nederlandse bioscopen, maar was in Amerika een waar fenomeen. Met een totale bioscoopopbrengst van $241 miljoen is My Big Fat Greek Wedding nog steeds de meest succesvolle romantische komedie in de Amerikaanse filmgeschiedenis.

Gezien het enthousiasme voor de eerste film - en het feit dat Nia Vardalos sindsdien in de verste verte dat succes niet heeft kunnen evenaren - is een sequel een logische stap. Naast de hoofdrol en het scenario neemt Vardalos deze keer de regie op zich. Ook keert John Corbett terug als haar echtgenoot. Over het verhaal is bekend dat de gehele familie Portokalos weer bij elkaar komt voor de onthulling van een geheim en een nog excentriekere Griekse bruiloft. Bovendien lijkt Vardalos te hinten dat een nieuwe generatie ge´ntroduceerd zal worden in de sequel.

"Nu ik een leven als moeder leidt, ben ik klaar om het volgende hoofdstuk van mijn familieverhaal te schrijven," zegt Nia Vardalos. "Natuurlijk zullen er een aantal verveelde gasten van de pers beweren dat ik geld nodig heb of dat ik gewoon John Corbett weer wilde zoenen. Een van die beweringen is waar." Het is nog niet bekend wanneer de sequel van My Big Fat Greek Wedding in de bioscopen zal draaien.

Wil je een leuke romantische komedie zien op Film1? Dan raden wij The Five-Year Engagement en To Rome with Love aan.