Josh Brolin scoort rol in Guardians of the Galaxy en de nieuwe thriller van VilleneuveJosh Brolin (Oldboy) heeft een hele goede week achter de rug. De acteur is namelijk gecast als schurk in superheldenfilm Guardians of the Galaxy en hij gaat een belangrijke rol spelen in de thriller Sicario van Denis Villeneuve (Prisoners).

Latino Review meldt dat Brolin de stem in gaat spreken van Thanos, een schurk die al even in beeld kwam aan het einde van The Avengers. Hierin werd hij gespeeld door Damion Poitier. Thanos maakt deel uit van The Eternals, een groep goddelijke wezens met enorme krachten. Thanos wordt in de strips omschreven als 'Mad Titan', omdat hij de mensheid probeert uit te roeien met zijn 'Infinity Gauntlet'. Hiermee kan hij tijd, ruimte en de waarheid manipuleren. Waarschijnlijk zal Thanos een kleine rol spelen in Guardians of the Galaxy en zien we meer van hem in The Avengers 3. Ronan the Accuser (Lee Pace) is namelijk al de grote boef in Guardians of the Galaxy.

Brolin zal in de nieuwe thriller van Villeneuve een van de twee mannen spelen, die samen met een agent (Emily Blunt) naar Mexico gaat om een drugsbaron op te sporen. Benicio Del Toro (Paradise Lost) is de andere helpende hand. Del Toro speelt geheel toevallig ook mee in Guardians of the Galaxy als The Collector. Het scenario van de duistere thriller Sicario is gepend door acteur Taylor Sheridan, die hiermee zijn eerste script verfilmd ziet worden. Deadline meldt dat de film qua verhaal en toon zal lijken op de rauwe misdaadthriller No Country for Old Men van de Coen brothers. Hierin was Brolin ook te zien.

Guardians of the Galaxy draait vanaf 14 augustus in de bioscoop. De opnames van Sicario gaan waarschijnlijk deze zomer van start. De film komt dan waarschijnlijk in 2015 naar het witte doek.

Wil je nu al een spannende thriller zien? Dan raden we Daglicht aan met Angela Schijf. Nu te bekijken bij Film1.