Jupiter Ascending met Mila Kunis plotseling uitgesteld tot 2015Op het allerlaatste moment is het scifi-spektakel Jupiter Ascending maar liefst zeven maanden uitgesteld. De film van Lana en Andy Wachowski (The Matrix) zou eerst op 18 juli uitkomen, maar we moeten nu wachten tot februari 2015.

The Hollywood Reporter meldt dat de release vertraging op heeft gelopen door de special effects. In totaal zou nog 150 miljoen dollar nodig zijn om al het werk af te ronden. Het verhaal van Jupiter Ascending is dan ook ambitieus. Mila Kunis speelt een schoonmaakster die van een elf-achtige buitenaardse krijger (Channing Tatum) te horen krijgt dat ze een galactische prinses is.

Nog een reden voor het uitstel kan zijn dat filmstudio's Warner Bros. en Village Roadshow het tegenvallende resultaat van hun komedie Blended wil compenseren. De film met Adam Sandler en Drew Barrymore bracht sinds de release eind mei slechts 30 miljoen dollar op aan de bioscoopkassa's. Het geld dat de studio's nog hebben willen ze waarschijnlijk liever besteden aan de special effects van Jupiter Ascending.

Het uitstellen van een film hoeft niet automatisch negatief uit te pakken. World War Z kwam zes maanden later in de bioscoop dan gepland, omdat de producenten van de film het oorspronkelijke einde te abrupt vonden. Het scenario werd herschreven en er vonden extra opnames plaats. Daarna werd de zombiefilm alsnog een enorme hit.

Trailer: Jupiter Ascending