In de cast: Anna Kendrick is een trol, Steven Spielberg houdt van een reus & Tom Hanks en David Harewood plukt tulpen

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie al het castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Anna Kendrick is een trol

Kendrick gaat de stem verzorgen van de verschrikkelijk vrolijke prinses Poppy in de muzikale animatiefilm Trolls van DreamWorks. Kendrick liet al eerder van zich horen als irritante zus in ParaNorman en ze bewees te kunnen zingen in Pitch Perfect en de Disneymusical Into the Woods. Trolls wordt gebaseerd op de populaire poppenlijn uit de jaren zestig, die in de jaren negentig weer een hit werd. Mike Mitchell (Shrek Forever After) zal de film regisseren.

Anna Kendrick is nu bij Film1 te zien in de komedie What to Expect When You're Expecting. En in juli is ze weer te horen in ParaNorman.Steven Spielberg kondigt twee nieuwe projecten aan

Spielberg heeft na Lincoln (2012) de tijd genomen om zijn volgende regieproject te kiezen. Hij toonde interesse in meerdere films, maar zijn voorkeur ging uit naar de verfilming van BFG (Big Friendly Giant) van Roald Dahl en een thriller over de Koude Oorlog, met zijn lievelingsacteur Tom Hanks. Spielberg zal beginnen met de nog titelloze oorlogsfilm die draait om het waargebeurde verhaal van advocaat James Donovan, die piloot Gary Powers uit de gevangenis probeerde te krijgen. Powers bestuurde een spionagevliegtuig dat werd neergeschoten. Het scenario van Matt Charman wordt op dit moment herschreven door Joel en Ethan Coen. De film moet in oktober 2015 de bioscoop bereiken. In juli 2016 is het de beurt aan BFG.

Spielbergs Lincoln is nu te bekijken bij Film1.David Harewood houdt van tulpen

Acteur David Harewood is bij het grote publiek bekend door de beklemmende serie Homeland, maar hij speelde daarvoor in films als Blood Diamond en The Merchant of Venice. Harewood heeft nu een rol te pakken in het drama Tulip Fever van Justin Chadwick (Mandela: Long Walk to Freedom). De acteur zal tulpenhandelaar Prater spelen in de film over de tulpenhandel in zeventiende eeuws Nederland, toen de bollen voor wel 1800 gulden per stuk werden verkocht. Tegelijkertijd schilderden Nederlandse meesters prachtige doeken die later meesterwerken zouden worden. Dit alles vormt de achtergrond van het liefdesverhaal tussen een man en een vrouw, gespeeld door Dane DeHaan (Chronicle) en Alicia Vikander (A Royal Affair).

Dol op drama? Bekijk dan nu het kostuumdrama A Royal Affair bij Film1.