In de cast: Christopher Walken is een aap, Eva Green & Tim Burton en Matthias Schoenaerts stapt uit de cast

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie al het castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Eva Green werkt weer met Tim Burton

De actrice met de felgroene ogen was de slechterik in Dark Shadows van Tim Burton en waarschijnlijk gaat ze weer met de filmmaker samenwerken. Volgens Variety is ze in gesprek voor een rol in Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Het verhaal wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Ransom Riggs over de 16-jarige Jacob die een bezoek brengt aan het huis van zijn pas overleden oma in Wales. Hij onderzoekt het huis, dat een weeshuis voor kinderen met bovennatuurlijke krachten geweest blijkt te zijn. Green zal de verzorgster van de weesjes spelen. De opnames moeten in februari 2015 van start gaan.

Eva Green is vanaf vrijdag 15 augustus bij Film1 te zien in Dark ShadowsChristopher Walken is een aap

Christopher Walken (Stand Up Guys) gaat de stem inspreken van de lollige apenkoning King Louie in The Jungle Book van Jon Favreau. Breaking Bad-schurk Giancarlo Esposito staat klaar om wolvenleider Akela een eigen geluid te geven. Neel Sethi (Mowgli), Ben Kingsley (Bagheera), Scarlett Johansson (Kaa), Lupita Nyong'o (Rakcha) en Idris Elba (Shere Khan) maken de stemmencast compleet.

Christopher schittert bij Film1 in de komedie Stand Up Guys en het drama A Late QuartetUit de cast: Matthias Schoenaerts

Screen Daily meldt dat de Belgische acteur Matthias Schoenaerts (De Rouille et d'os) de cast van Belgica verlaten heeft. Deze film wordt gemaakt door Felix van Groeningen (Broken Circle Breakdown). Schoenaerts zegt de productie vaarwel, omdat hij anders geen tijd heeft voor een Amerikaans project. Waarschijnlijk gaat het hier om de nieuwste film van Janus Metz (Armadillo) waarin Schoenaerts een zieke man zal spelen, die wordt achtervolgd door zijn baas. De opnames van Belgica zullen alsnog in februari beginnen.

Het hartverscheurende Vlaamse drama Kid kun je nu bekijken bij Film1