In de cast: Orlando Bloom & Michael Douglas, Matt Damon, James Franco is kaal, Drew Barrymore en Mission: Impossible

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie al het castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Orlando Bloom en Michael Douglas in CIA-thriller

Orlando Bloom (The Hobbit) en Michael Douglas (Last Vegas) gaan een rol spelen naast Noomi Rapace in de CIA-thriller Unlocked. Rapace speelt een onderzoeker die onbewust informatie geeft aan terroristen die een biologische aanval willen uitvoeren op Londen. Wanneer ze erachter komt welk plan ze in gang heeft gezet, doet ze er alles aan om het te stoppen. Het is nog niet duidelijk welke personages de twee heren gaan spelen. De regie van Unlocked is in handen van Michael Apted (Chasing Mavericks) en de opnames moeten in november beginnen.

Michael Douglas zie je bij Film1 in de komedie Last VegasMatt Damon gaat naar zee

Matt Damon (Promised Land) gaat weer samenwerken met regisseur Kenneth Lonergan (Margaret). In hun nieuwste productie Manchester-by-the-Sea zal Damon een loodgieter spelen die wanneer zijn broer overlijdt, terugkeert naar zijn geboortedorp. Daar neemt hij de zorg voor zijn zestienjarige neefje op zich, maar een geest uit zijn verleden plaagt hem. Lonergan heeft de financiŽle middelen voor de film al bij elkaar en wil over een maand beginnen met filmen.

Matt Damon is bij Film1 te aanschouwen in Margaret van Kenneth LonerganJames Franco heeft weer een nieuw project

Alleskunner James Franco (Spring Breakers) is zoals altijd weer bezig met meerdere projecten tegelijkertijd. Zijn nieuwste filmproject is de bewerking van het boek Zeroville van Steve Erickson. Deze roman draait om het moderne Hollywood, waarin een vervreemde jongeman die zielsveel van films houdt, in het Los Angeles van 1969 terecht komt en verschillende filmmakers ontmoet. Hoofdpersoon 'Vikar' Jerome heeft een kaal hoofd met hierop een tatoeage van Montgomery Clift en Elizabeth Taylor uit de film A Place in the Sun. Franco liep vorige week tijdens het filmfestival van VenetiŽ rond met de tatoeage op zijn hoofd, om de film al te promoten.

As I Lay Dying en Spring Breakers met James Franco, zijn nu te zien bij Film1Drew Barrymore vervangt Rachel Weisz

Catherine Hardwicke heeft weer een nieuwe actrice moeten vinden voor haar relatiekomedie Miss You Already. Drew Barrymore (Blended) vervangt Rachel Weisz, die eerder al Jennifer Aniston verving. Barrymore de beste vriendin van Toni Collette spelen, wier vriendschap onder druk komt te staan. Barrymore lukt het niet om zwanger te worden en Collette komt erachter dat ze borstkanker heeft. Paddy Considine en Dominic Cooper spelen de echtgenoten van de twee. De opnames vinden de komende weken plaats in Engeland.

Toni Collette zie je bij Film1 in de Oscarwinnende film Little Miss SunshineRoodharige schurk gevonden voor nieuwe Mission: Impossible

Regisseur Christopher McQuarrie meldde dit weekend op zijn Twitterpagina dat hij Sean Harris (Prometheus, Deliver Us From Evil) heeft ingehuurd als slechterik in Mission: Impossible 5. De opnames zijn al begonnen in Wenen. Natuurlijk is Tom Cruise weer terug als Ethan Hunt en wordt hij weer bijgestaan door Jeremy Renner en Simon Pegg. Of Ving Rhames en Paula Patton ook terugkeren is nog steeds niet duidelijk. De plot is ook nog niet naar buiten gebracht. De actiefilm moet op 24 december 2015 de Nederlandse bioscopen bereiken.

Wil je nu al een actiefilm zien met Tom Cruise? Kijk dan bij Film1 naar Jack Reacher