In de cast: Joseph Gordon-Levitt, Matt Damon, Angelina Jolie en The Power Rangers

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie al het castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Joseph Gordon-Levitt is een klokkenluider

Joseph Gordon-Levitt (Don Jon) is volgend jaar te zien in The Walk als Philippe Petit, de straatartiest die in 1974 over een koord tussen de Twin Towers liep. De acteur heeft nog een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal op het oog. Gordon-Levitt gaat misschien de hoofdrol spelen in Oliver Stone's biopic over klokkenluider Edward Snowden. De productie wordt gebaseerd op het boek van Snowdens adovcaat Anatoly Kucherena. Daarnaast heeft Stone een optie genomen op het boek 'The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man' van journalist Luke Hardin. Het verhaal zal draaien om de periode waarin Snowden geheime documenten lekte aan journalist Glenn Greenwald. Stone zal Snowden waarschijnlijk neer gaan zetten als een patriottistische held. De regisseur wil in december met de opnames van start gaan.

Don Jon, het regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt is nu te zien bij Film1Matt Damon beklimt de Chinese Muur

De epische film over de Chinese Muur wil maar niet van de grond komen. Ed Zwick wilde The Great Wall niet maken en Henry Cavill kreeg uiteindelijk de hoofdrol niet. Nu is Matt Damon ge´nteresseerd in de rol. Zijn interesse zou voort kunnen komen uit het feit dat Bourne-veteraan Tony Gilroy de film gaat produceren. Daarnaast kan Damon samenwerken met een nieuw regisseur: Yimou Zhang (House of Flying Daggers). Het is nog niet bekend wat de plot is van de film. Wel zeker is dat we gaan zien hoe het enorme bouwwerk tot stand is gekomen. Of Damon de rol krijgt is nog lang niet zeker, want de acteur heeft een volle agenda. Hij speelt een astronaut in The Martian van Ridley Scott en Damon is gestrikt voor een nieuwe avontuur over Jason Bourne.

Matt Damon zie je bij Film1 in het drama MargaretAngelina Jolie gaat weer naar Afrika

Angelina Jolie is nog niet klaar met haar derde regieproject By the Sea, of haar vierde film dient zich alweer aan. Ze gaat het waargebeurde verhaal Africa regisseren over paleontoloog Richard Leakey en zijn strijd tegen ivoorhandelaars, die het voortbestaan van de Afrikaanse olifant bedreigen. Het scenario is al gepend door Eric Roth (Extremely Loud & Incredibly Close). "Ik voel me diep verbonden met Afrika en de Afrikaanse cultuur en ik was zwaar onder de indruk van Eric's prachtige script over een man die in een gewelddadig conflict terecht komt en daar uitkomt met een dieper besef van de invloed van de mens op de aarde," zei Jolie tegen Variety.

In oktober kun je Angelina Jolie zien in Beyond BordersUit de cast: Roberto Orci laat weer een productie in de steek

Roberto Orci (Star Trek Into Darkness) liet in juli nog weten niet het scenario te pennen van The Amazing Spider-Man 3 en de spin-off Venom. Nu heeft de schrijver ook de Power Rangers-film vaarwel gezegd. Dit deed Orci, omdat hij meer tijd nodig had voor het script van Star Trek 3. Deze film moet in 2016 in de bioscoop verschijnen. Het scenario van de Power Rangers reboot zal nu worden gepend door Zack Stentz en Ashley Miller (X-Men: First Class). De superheldenfilm moet in juli 2016 het witte doek bereiken.

Roberto Orci schreef het scenario van Star Trek Into Darkness. Deze film is nu te bekijken bij Film1.