In de cast: Seth Rogen benaderd voor nieuwe Jobs, Nicole Kidman en Hugh Jackman vinden leeuw, en meer

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Seth Rogen benaderd voor nieuwe Steve Jobs biopic
Onlangs werd bekendgemaakt dat Christian Bale de hoofdrol gaat spelen in een nieuwe film over Apple-baas Steve Jobs. Deze biopic wordt geregisseerd door Danny Boyle (Slumdog Millionaire) en geschreven door Aaron Sorkin (The Social Network). Nu meldt The Wrap dat Seth Rogen benaderd is voor de rol van Steve Wozniak die het succesvolle computerbedrijf met Steve Jobs oprichtte. Ook zou actrice Jessica Chastain gepolst zijn voor een nog nader bekend te maken rol. Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames starten. Overigens draagt deze film de werktitel Jobs; dezelfde naam als de andere recente biopic over het Apple-genie waarin Ashton Kutcher de hoofdrol speelde.

Seth Rogen zie je op Film1 in de komedie The Guilt Trip.Nicole Kidman en Hugh Jackman vinden leeuw
Nicole Kidman en Hugh Jackman hebben een rol geaccepteerd naast Slumdog Millionaire-acteur Dev Patel in het drama Lion, dat gebaseerd is op de memoires van schrijver Saroo Brierley. Het verhaal draait om een straatjongen in de Indiase metropool Calcutta, die geadopteerd wordt door een echtpaar uit Australië. De regie van Lion wordt verzorgd door Garth Davis (tv-serie Top of the Lake). De studio The Weinstein Company zal komende week financiers voor het project zoeken op de American Film Market, een jaarlijkse filmbeurs in Los Angeles waar producenten van over de hele wereld op afkomen om nieuwe projecten te kopen of slijten. Gezien de uitermate positieve eerste reacties op het scenario van schrijver Luke Davies (Candy), lijkt Lion zeker enige interesse te zullen wekken. Het is alleen nog niet bekend wanneer de film te zien zal zijn.

Nicole Kidman schittert op Film1 in de thriller Stoker en de tragikomedie Margot at the Wedding.
Hugh Jackman is op Film1 te zien in de thriller Prisoners en de stripverfilming The Wolverine.
Transformatie voor Elle Fanning
In het humoristische drama Three Generations ondergaat Elle Fanning een geslachtstransformatie van vrouw naar man. Naomi Watts speelt haar alleenstaande moeder. Susan Sarandon zal Fannings oma vertolken, die een manager is in de muziekindustrie. De regie van Three Generations wordt verzorgd door Gaby Dellal (On a Clear Day). Komende week proberen de producenten financiers aan deze film te binden op het American Film Market.

Elle Fanning is op Film1 te zien in het drama Ginger & Rosa.Drugsbarones Catherine Zeta-Jones trekt acteurs aan
Catherine Zeta-Jones zal de Colombiaanse drugsbarones Griselda Blanco vertolken in de op feiten gebaseerde misdaadfilm The Godmother. Inmiddels hebben Jon Bernthal (Fury), Catalina Sandino Moreno (Maria Full of Grace), Oscar Jaenada (The Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) en Mehdi Dehbi (A Most Wanted Man) zich aangediend als haar tegenspelers. Het valt te bezien wie de eindstreep zal halen. Eind jaren zeventig belandde Blanco in Florida, waar ze vervolgens de onderwereld in de greep hield met haar meedogenloze tactieken. In enkele jaren tijd zou zij opdracht hebben gegeven tot meer dan 200 moorden. Het verhaal van Griselda Blanco werd al eerder uit de doeken gedaan in de documentaire Cocaine Cowboys (2006) en de sequel Cocaine Cowboys II: Hustlin' with the Godmother (2008). Binnenkort kunnen we zien hoe Catherine Zeta-Jones gestalte zal geven aan de beruchte vrouw die twee jaar geleden op 69-jarige leeftijd door een motorrijder werd doodgeschoten in de Colombiaanse stad Medellín.

Catherine Zeta-Jones is nu op Film1 te bewonderen in de actiekomedie Red 2, de musical Rock of Ages en de thriller Side Effects.