In de cast: Dwayne Johnson knokt met Kevin Hart, Uncharted, Wonder Woman en meer

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Uncharted verfilming krijgt Oscarwinnaar
De verfilming van de game Uncharted wil maar niet van de grond komen. Nu heeft filmstudio Sony dan eindelijk een schrijver te pakken, en niet de minste. Oscarwinnaar Mark Boal (The Hurt Locker) mag het verhaal gaan pennen over schattenjager Nathan Drake die op zoek gaat naar de Zuid-Amerikaanse stad El Dorado. Eerder was David O. Russell (American Hustle) aangetrokken om de film te regisseren met Mark Wahlberg als Drake. Helaas kwam het verhaal dat Russell voor ogen had, niet overeen met de wensen van de studio. Sony heeft de rol onlangs aangeboden aan Chris Pratt (Guardians of the Galaxy), maar hij laat de film aan zich voorbij gaan, omdat het personage teveel lijkt op Star-Lord uit Guardians of the Galaxy.

Wil je nu al een avontuurlijke film zien? Kijk dan naar Hercules bij Film1.Dwayne Johnson gaat lachen en knokken met Kevin Hart
Spierbundel Dwayne Johnson (Fast & Furious 7) heeft op Twitter laten weten wat zijn nieuwste film wordt. De actieheld gaat zijn krachten bundelen met komiek Kevin Hart (Ride Along) voor de film Central Intelligence van regisseur Rawson Marshall Thurber (We're The Millers). Hart speelt een accountant die op de middelbare school heel populair was. Johnson werd vroeger gepest, maar is nu een huurmoordenaar in dienst van de CIA. De twee ontmoeten elkaar weer tijdens een reŁnie. De opnames moeten in de lente van 2015 van start gaan.

Je ziet Dwayne Johnson in meer stoere films bij Film1 zoals Empire State, G.I. Joe: Retaliation en Pain & Gain.Jai Courtney gaat bij de Suicide Squad
Jai Courtney werd bekend door zijn rol als de zoon van John McClane in A Good Day to Die Hard en wordt ineens voor van alles gevraagd. Hij speelt mee in Divergent en is volgend jaar te zien in de Terminator remake. Daarna mag Courtney in de huid kruipen van een schurk in de superheldenfilm Suicide Squad. Hij gaat waarschijnlijk huurmoordenaar Deadshot spelen. Will Smith, Jared Leto, Tom Hardy en Margot Robbie zijn volgens Variety ook nog steeds in de race. Suicide Squad gebaseerd op de strips van DC Comics komt op 5 augustus 2016 in de bioscoop.

Bij Film1 zie hoe Jai Courtney bekend werd in A Good Day to Die Hard.Wonder Woman krijgt een vrouwelijke regisseur
Nog meer superhelden nieuws. Warner Bros. Pictures is op zoek naar een vrouw om Wonder Woman naar het witte doek te brengen. Variety meldt dat de studio Michelle MacLaren op het oog heeft. Zij was eerder verantwoordelijk voor diverse afleveringen van de series Breaking Bad en The Walking Dead. Wonder Woman zal voor het eerst haar opwachting maken in Batman v Superman: Dawn of Justice van Zack Snyder. Gal Gadot kruipt in de huid van de machtige vrouw, die in de zomer van 2017 in haar eigen film te zien zal zijn.

Meer superheldenactie zie je in The Dark Knight Rises.Aaron Sorkin gaat gokken
Oscarwinnaar Aaron Sorkin (The Social Network) heeft de laatste jaren vooral voor televisie geschreven, maar daar heeft hij genoeg van. Sorkin heeft net het scenario van de Steve Jobs biopic van Danny Boyle ingeleverd en gaat daarna werken aan een ander verhaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal: Molly's Game. Het boek vertelt het verhaal van Moly Bloom die al op haar 21e een rijke zakenvrouw was en acht jaar lang miljoenen verdiende met een risicovol pokerspel, totdat de belastingdienst een kijkje kwam nemen.

Kijk bij Film1 naar de biopic Jobs.Anna Kendrick volgt huurmoordenaar Ben Affleck
Ben Affleck heeft tijd vrij kunnen maken in zijn drukke schema voor de actiethriller The Accountant en krijgt nu gezelschap van Anna Kendrick en J.K. Simmons. Affleck gaat een accountant spelen die in het geheim ook huurmoordenaar is. Kendrick en Simmons zijn in onderhandeling voor onbekende rollen, maar zijn allebei gewilde drukke acteurs. De opnames van de film van Gavin O'Connor (Warrior) moeten in januari beginnen.

Je ziet Anna Kendrick in de politieke thriller The Company You Keep.Lee Daniels woont in een spookhuis
Lee Daniels (The Paperboy) gaat een thriller maken gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Latoya Ammons en haar familie. De film heeft de enge titel Demon House gekregen en gaat over een moeder die ineens heel veel vliegen in haar huis vond. De kinderen begonnen op een gegeven moment te zweven, omdat ze bezeten waren door geesten. De politie kwam polshoogte nemen en geloofde in de aanwezigheid van spoken. Dit is echter nooit bewezen.

Liever een drama zien van regisseur Lee Daniels? Kijk dan op Film1 naar The Butler.Shawn Levy houdt van Arabische nachten
Night at the Museum-regisseur Shawn Levy gaat een groots sprookjesverhaal verfilmen. Hij staat namelijk aan het hoofd van een film over Ali Baba and the 40 Thieves. Het scenario van Jayson Rothwell (Silent Night) ligt al klaar. Het originele verhaal gaat over een arme houtsnijder die door 'Open Sesame' te zeggen de grot van een groep rovers opent, waar een enorme schat opgeslagen ligt. De rovers gaan daarna achter de jongen aan.

Bij Film1 zie je meer van Shawn Levy's werk in films The Internship.The Wolfman en The Mummy komen weer tot leven
Filmstudio Universal heeft goed naar concurrent Disney gekeken en gaat nu ook een groep schrijvers op meerdere projecten zetten, zodat de continuÔteit bewaard blijft. Dit gaan ze doen voor hun nieuwe monsterfilms The Wolfman en The Mummy. Deadline meldt dat Aaron Guzikowski (Prisoners) waarschijnlijk The Wolfman zal rebooten. Op dit moment werkt Alex Kurtzman (Star Trek) al aan een nieuwe film met The Mummy. De kans is groot dat ook Van Helsing een nieuwe kans op het witte doek krijgt.

Meer dode dingen die tot leven komen? Kijk dan op Film1 naar Warm Bodies.