In de cast: Jude Law vecht tegen koning Arthur, Shailene Woodley verliefd op Edward Snowden en meer

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Jude Law erin, Idris Elba eruit
Jude Law zal de slechterik spelen in Knights of the Roundtable: King Arthur van regisseur Guy Ritchie. Dit meldt Variety. Ook is bekend geworden dat Idris Elba de cast verlaat. Elba zou de leermeester spelen van Arthur, maar hij en de producenten kwamen niet tot een deal. Guy Ritchie en Jude Law kenden elkaar al van hun samenwerking aan de Sherlock Holmes-films. In dit historische drama zal het verhaal verteld worden van de Ridders van de Ronde Tafel. Charlie Hunnam (Pacific Rim) speelt koning Arthur en Astrid Bergès-Frisbey (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) is te zien als zijn vrouw Guinevere. Knights of the Roundtable: King Arthur zal op 22 juli 2016 in de bioscoop te zien zijn.

Je ziet Jude Law bij Film1 in de thriller Side Effects en in de romantische komedie Alfie.Shailene Woodley is het vriendinnetje van Edward Snowden
Shailene Woodley zal binnenkort te zien zijn in een wat serieuzer project. De Divergent-actrice zal namelijk te zien zijn als de vriendin van Edward Snowden in het biografische drama The Snowden Files. Regisseur Oliver Stone maakte al eerder films over controversiële waargebeurde verhalen zoals W. en JFK. Ditmaal toont hij het verhaal van klokkenluider Edward Snowden, de CIA-werknemer die belangrijke documenten van de Amerikaanse overheid lekte. Woodley is te zien naast Joseph Gordon-Levitt, die Edward Snowden zal spelen. De film is in 2016 te zien op het witte doek.

Shailene Woodley zie je bij Film1 in het humoristische drama The Spectacular Now.Daniel Brühl is een bad guy
Daniel Brühl (Rush) zal een van de - nog onbekende - tegenstanders van Captain America spelen in het derde deel van de superheldenreeks. Toch wordt Brühl niet de belangrijkste schurk in het verhaal. In Doctor Strange zal de acteur wel de grootste boef spelen. Brühl zal in Captain America: Civil War te zien zijn naast Chris Evans, Robert Downey Jr. en Chadwick Boseman. Dit derde deel wordt net als zijn voorganger Captain America: The Winter Soldier geregisseerd door Anthony en Joe Russo. De superheldenfilm draait vanaf 5 mei 2016 in de bioscoop.

Je ziet Daniel Brühl bij Film1 in The Fifth Estate.Julia Roberts en Jack O'Connell zijn geldmonsters
Julia Roberts heeft kans op een rol in Money Monster. George Clooney speelt de hoofdrol als talkshowpresentator Les Gates, die advies geeft over aandelen in zijn overdreven televisieprogramma. Julia Roberts zal te zien zijn als de regisseur van dat programma. Ook Jack O'Connell (300: Rise of an Empire) zou gecast zijn voor de film. Hij speelt een werknemer die het zat is onderdanig te zijn aan de belangrijke mannen op Wall Street. Money Monster is de vierde film geregisseerd door actrice Jodie Foster.

Je ziet Jack O'Connell in de misdaadkomedie The Liability bij Film1.Evan Peters, Dan Stevens of Liam Hemsworth als de nieuwe Ali Baba
Vorige week lieten we weten dat Shawn Levy het sprookjesverhaal van Ali Baba zou gaan verfilmen. De casting van 40 Thieves is zojuist begonnen en nu is bekend wie mogelijk de rol van Ali Baba gaat spelen. Evan Peters (Kick-Ass), Dan Stevens (The Guest) en Liam Hemsworth (The Hunger Games) zijn in de running. De film zal waarschijnlijk een moderne vertelling zijn van het Arabische sprookje. Ali Baba krijgt namelijk de moderne naam Allen.

Je kan nu al genieten van Liam Hemsworth in Empire State, The Expendables 2 of The Hunger Games: Catching Fire bij Film1.