Joaquin Phoenix wordt gek in Inherent Vice teaserRegisseur Paul Thomas Anderson heeft speciaal voor zijn trouwe fans in Londen een teaser gemaakt voor zijn nieuwste film Inherent Vice. Hierin krijgt de excentrieke privédetective Doc Sportello (Joaquin Phoenix) te horen welke gestoorde plannen zijn ex heeft.

De ex van privé-detective Doc Sportello duikt plotseling op met een verhaal over een steenrijke projectontwikkelaar op wie ze verliefd is. Zijn vrouw en haar vriend hebben plannen om de miljardair te kidnappen en op te laten nemen in het gekkenhuis. Simpel toch? Het is het einde van de psychedelische jaren zestig, een periode waar paranoia de boventoon voert. Doc weet dat het woord liefde een zeer populair woord is van deze tijd, net als 'trippen' en 'groovy'. Woorden die te pas en te onpas worden gebruikt, alleen leidt het eerste woord vaak tot grote problemen.

De romantische thriller is gebaseerd op gelijknamige boek van Thomas Pynchon dat in 2009 uitkwam. De cast van deze psychedelische film bestaat naast Phoenix uit Josh Brolin, Owen Wilson, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro en Jena Malone.

Inherent Vice wordt volgende week al vertoond in Londen. De film bereikt op 29 januari 2015 de Nederlandse bioscopen.Bij Film1 kun je genieten van de klassiekers Magnolia en Boogie Nights. Beide geregisseerd door Paul Thomas Anderson.