Disney jaagt Kung Fu Panda en Jungle Book de bioscoop uitDe filmstudio's DreamWorks Animation en Warner Bros. zijn duidelijk bang voor de concurrentie. De animatiefilms Kung Fu Panda 3 en Jungle Book: Origins zijn uitgesteld, omdat de studio's bang zijn om weggevaagd te worden door respectievelijk Star Wars: The Force Awakens en The Jungle Book, geproduceerd door Walt Disney Pictures.

In september 2012 kondigde DreamWorks het derde deel van Kung Fu Panda aan. De film zou in 2016 de bioscoop bereiken, maar al snel ging de releasedatum naar eind 2015. Nu heeft de animatiestudio het vervolg weer teruggegooid naar 18 maart 2016. De reden is dat de nieuwe Star Wars in december 2015 de bioscoopkassa's flink zal laten rinkelen. In Kung Fu Panda 3 moet de corpulente hoofdpersoon het opnemen tegen twee enorme schurken. Jennifer Yuh Nelson is terug voor de regie en Jack Black zal weer zijn komische stem verlenen aan Po.

Jungle Book: Origins van debuterend regisseur Andy Serkis komt ook een jaar later in de bioscoop dan gepland. De animatiefilm zal vanaf 6 oktober 2017 te zien zijn. Serkis voelde Jon Favreau al in zijn nek hijgen met zijn versie van The Jungle Book. Deze film komt op 9 oktober 2015 uit. Serkis kruipt in Jungle Book: Origins door middel van performance capture in de huid van beer Baloo. Christian Bale is panter Bagheera, Cate Blanchett is slang Kaa en Rohan Chand speelt Mowgli. Het scenario komt van Callie Kloves, de dochter van Harry Potter-scenarist Steve Kloves.

Andy Serkis is bij Film1 te horen als Gollum in The Hobbit: The Desolation of Smaug.