In de cast: Chris Pratt is de nieuwe Indiana Jones, vrouwelijke Ghostbusters gevonden, en meer

In deze rubriek verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Chris Pratt haalt zijn zweepje erbij
De 72-jarige Harrison Ford zal niet Indiana Jones gaan spelen in het vijfde deel uit de reeks. Disney lijkt een iets jongere kandidaat op het oog te hebben, namelijk Chris Pratt. Avontuurlijke films liggen de acteur wel, zoals Guardians of the Galaxy afgelopen jaar en Jurassic World in juni. In Indiana Jones 5 zal Pratt een jongere versie van de titelheld vertolken. De film wordt net als de vier eerdere delen geregisseerd door Steven Spielberg.

Chris Pratt zie je bij Film1 in Delivery Man, Her en Movie 43.Meidenteam jaagt op geesten
Het was al bekend dat de nieuwe Ghostbusters reboot waarschijnlijk uit een meidenteam zou bestaan. Nu heeft Regisseur Paul Feig op Twitter een foto geplaatst van de vier actrices die binnenkort op spoken mogen jagen. Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones en Kate McKinnon zijn de gelukkigen. Feig werkte al eerder met McCarthy en Wiig samen aan de komedie Bridesmaids. De andere twee actrices zijn bekend van de komische show Saturday Night Live. De Ghostbusters reboot zal in Amerika verschijnen op 22 juli 2016.

Regisseur Paul Feig en Melissa McCarthy werkten samen aan The Heat, nu te zien bij Film1.Liam Hemsworth vecht met aliens
Het vervolg op Independence Day verschijnt in de zomer van 2016, maar regisseur Roland Emmerich heeft nog steeds geen hoofdrolspeler gevonden. Nu is bekend geworden dat die rol is aangeboden aan Liam Hemsworth (The Hunger Games). Will Smith, die de hoofdrol speelde in het eerste deel, gaf een tijd terug al aan niet terug te keren voor het vervolg. Over het plot van Independence Day 2 is nog niets bekend, maar scenarist Carter Blanchard zou het script bij Emmerich hebben ingeleverd.

Je ziet Liam Hemsworth bij Film1 in The Hunger Games: Catching Fire en ParanoiaEmma Roberts en Dave Franco zijn zenuwachtig
De makers van Paranormal Activity 4, Ariel Schulman en Henry Joost, gaan het boek 'Nerve' van Jeanne Ryan verfilmen. Emma Roberts (We're the Millers) zal de rol van Vee spelen, een vrij onopvallend meisje, totdat ze mee gaat doen met het Truth-or-Dare spelletje Nerve. De uitdagingen die ze moet doen worden steeds gevaarlijker. Dave Franco (21 Jump Street) is gecast als de knappe Ian, die wordt gekoppeld aan Vee.

Dave Franco zie je bij Film1 in Now You See Me en Warm Bodies.Colin Firth zeilt de wereld over
Acteur Colin Firth (The King's Speech) en regisseur James Marsh (The Theory of Everything) gaan samenwerken aan een film over het waargebeurde verhaal van zeiler Donald Crowhurst. Crowhurst was een zakenman die besloot mee te doen aan een zeilrace om met het prijzengeld zijn bedrijf te redden. Vlak voor de eindstreep verdween hij en zijn schip werd later teruggevonden. Firth zal de hoofdrol spelen. De opnames gaan dit voorjaar van start.

Kijk bij Film1 naar het ontroerende drama The Railway Man, met Colin Firth in de hoofdrol.