Me & Earl & the Dying Girl is grote winnaar Sundance Film Festival 2015Het humoristische drama Me & Earl & the Dying Girl heeft zowel de Grote Juryprijs als de Publieksprijs gewonnen op het Sundance Film Festival. Regisseur Alfonso Gomez-Rejon nam zaterdagavond beide prijzen in ontvangst.

Me & Earl & the Dying Girl vertelt het verhaal van de wereldvreemde tiener en filmliefhebber Greg die bevriend raakt met Rachel, een klasgenoot die aan kanker lijdt. Aanstormende talenten Thomas Mann (Project X), Olivia Cooke (The Quiet Ones) en RJ Cyler spelen de hoofdrollen.

Na Fruitvale Station en Whiplash wint een film voor het derde jaar op rij beide prijzen van dit prestigieuze filmevenement. Afgelopen week waren de reacties op het Sundance Film Festival dermate enthousiast over Me & Earl & the Dying Girl, dat de Amerikaanse filmdistributeur Fox Searchlight de distributierechten snel opkocht voor een onbekend bedrag.

In navolging van eerdere Sundance winnaars zal Fox Searchlight de bioscooprelease waarschijnlijk uitstellen naar het einde van dit jaar om de film beter onder de aandacht te brengen van de Oscars. Deze strategie bleek succesvol voor Precious, die na het winnen van de jury- en publieksprijs op Sundance vervolgens twee Oscars won in 2010. Whiplash, de dubbele winnaar van vorig jaar, is genomineerd voor vijf Oscars, waaronder voor Beste Film.

Fruitvale Station is komende maand weer te zien op Film1.