In de cast: Stanley Tucci poseert voor Geoffrey Rush, Asa Butterfield gaat weer de ruimte in, en meer

In deze rubriek verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Stanley Tucci poseert voor Geoffrey Rush

Het laatste regieproject van Stanley Tucci (Blind Date) stamt uit 2007, maar nu gaat de acteur weer een film maken. Voor zijn drama Final Portrait roept hij de hulp in van Geoffrey Rush (The Book Thief). Rush zal de Zwitserse schilder en beeldhouwer Alberto Giacometti vertolken die een intense vriendschappelijk band had met de Amerikaanse criticus James Lord (Tucci). Het script van Tucci wordt gebaseerd op het boek 'A Giacometti Portrait', geschreven door Lord. Tucci en zijn producenten gaan tijdens het Berlin International Film Festival (5-12 februari) op zoek naar distributiepartners.

Stanley Tucci zie je bij Film1 in The Hunger Games: Catching Fire en The Fifth Estate.Asa Butterfield gaat weer de ruimte in

Butterfield gaat na scifi-boekverfilming Ender's Game weer de ruimte in. Dit keer in de film Out of This World van Peter Chelsom (Hector and the Search For Happiness). In de film zet de mens, met wat hulp van een rijke zakenman, eindelijk voet aan land op de planeet Mars. Wanneer een astronaut zwanger blijkt te zijn en sterft tijdens de bevalling, wordt haar zoon (Butterfield) in het geheim grootgebracht op de rode planeet. De jongeman staat al jaren in contact met een leuk vrouwtje op Aarde. Reden genoeg voor hem om naar onze planeet af te reizen en ook op zoek te gaan naar zijn vader.

Asa Butterfield is bij Film1 te zien in Ender's GameKate Beckinsale en Chloe Sevigny zijn nog steeds vriendinnen

Kate en Chloë gaan na hun gezamenlijk optreden in het komische drama The Last Days of Disco (1998) weer samenwerken met regisseur Whit Stillman. De drie gaan samen het romantische drama Love & Friendship maken, naar de klassieke roman 'Lady Susan' van Jane Austen. Beckinsale kruipt in de huid van weduwe Lady Susan Vernon die naar het landgoed van haar schoonfamilie trekt om een echtgenoot te vinden. Ook wil ze haar dochter Frederica een handje helpen in de liefde. Sevigny speelt de vriendin van Susan. De opnames beginnen later deze maand in Ierland.

Chloë Sevigny schittert naast Amanda Seyfried in Lovelace. Nu te zien bij Film1.Milla Jovovich reist naar Lost Lands

Milla Jovovich gaat nog een keer Alice spelen in Resident Evil: The Final Chapter, maar daarna is ze klaar voor een nieuwe uitdaging. De relatief onbekende Duitse regisseur Constantin Werner (The Pagan Queen) heeft haar gevraagd voor zijn film In the Lost Lands, gebaseerd op drie korte verhalen van George R.R. Martin ('Game of Thrones'). Jovovich gaat waarschijnlijk tovenares Gray Alys spelen die in opdracht van een koningin naar een woestenij moet, om een spreuk te vinden waardoor iemand kan veranderen in een weerwolf. De opnames gaan eind dit jaar van start.

Wil je nu al mythische wezens zien? Kijk dan bij Film1 naar The Hobbit: The Desolation of Smaug.Tyrese Gibson zoekt de grens op

Muzikant en actieheld Tyrese Gibson (Fast & Furious 7) gaat de hoofdrol spelen in de actiefilm Desert Eagle. Dit meldt Deadline. Gibson schreef zelf het scenario met Mike Le (Patient Zero). De acteur zal een grens patrouille-agent vertolken die samen met een collega een drugskartel wil opdoeken. Hiervoor moeten ze naar een casino dat in een Indianen-reservaat staat. Nieuwkomers Josh Campbelle en Matthew Stuecken gaan het script aanpassen. Het is nog niet duidelijk wie de film zal regisseren.

Zin in een lekkere actiefilm in de sfeer van Fast & Furious... Kijk bij Film1 naar Need for Speed.Jonathan Rhys Meyers is een spion

Rhys Meyers (The Mortal Instruments: City of Bones) heeft de hoofdrol te pakken in de spionagethriller Damascus Cover. De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Howard Kaplan dat zich afspeelt in 1989, het jaar waarin de Berlijnse Muur viel. Rhys Meyers is een oud-spion die undercover gaat in Syrië, om een wetenschapper uit Damascus weg te smokkelen. Het plan dreigt mis te gaan wanneer zijn partner niet komt opdagen. Dit is het begin van een gevaarlijk spel op leven en dood. De opnames beginnen volgende week in Casablanca, Marokko.

Bij Film1 zie je nu de oorlogsfilms The Monuments Men.