In de cast: Keanu Reeves, Amanda Seyfried, Nicolas Cage en meer

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.
Keanu Reeves vooralsnog enige man in The Neon Demon
Keanu Reeves (John Wick) en Christina Hendricks (Drive) hebben een rol te pakken in The Neon Demon van Nicolas Winding Refn (Only God Forgives). Ook Jena Malone (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) en Bella Heathcote (Dark Shadows) zullen te zien zijn in de door vrouwen gedomineerde horrorfilm. Eerder waren Elle Fanning (Maleficent) en model Abbey Lee al bekendgemaakt. De film draait om een jonge vrouw (Fanning) in Los Angeles die probeert model te worden, maar ze treft een angstaanjagende wereld van bloed en verderf. Het is nog niet bekend welke rollen de nieuwe aanwinsten gaan vertolken. De opnames van The Neon Demon gaat in het voorjaar van start, waarna de film naar verwachting in 2016 de bioscopen bereikt.

Only God Forgives van Nicolas Winding Refn is nu te zien bij Film1Drie nieuwe namen voor 'Untitled Oliver Stone Project'
Oliver Stone (Platoon) had al een Edward Snowden gevonden in Joseph Gordon-Levitt (Don Jon) en Shailene Woodley (Divergent) is Snowdens vriendin. Nu heeft hij drie nieuwe acteurs bekend vastgelegd. Melissa Leo (Olympus Has Fallen) gaat journaliste en documentairemaakste Laura Poitras (Citizenfour) spelen. Zachary Quinto (Star Trek Into Darkness) is Glenn Greenwald, de journalist die Snowden hielp de documenten te publiceren en Tom Wilkinson (The Grand Budapest Hotel) speelt Ewen MasAskill, verslaggever van de Guardian die de documenten controleerde en hielp de geheimen te openbaren. Het is nog niet bekend hoe de film gaat heten of wanneer deze in de bioscopen zal verschijnen.

Joseph Gordon-Levitt is nu al bij Film1 te zien in Don JonBovennatuurlijke thriller voor Seyfried en James
Amanda Seyfried (Lovelace) en Theo James (Divergent) gaan de hoofdrollen spelen in de thriller Black Lung, geschreven en geregisseerd door debutant Chase Palmer. Del (Seyfried) is de vrouw van een mijnwerker (James). Ze krijgt het voorgevoel dat ze haar man moet redden van een explosie in de kolenmijn waar hij werkt. Dit zet haar huwelijk onder druk, brengt haar onder de verdenking van de ambtenaren verantwoordelijk voor de reddingsoperatie en stookt de wrok van de andere vrouwen in het dorp. In de zomer zullen de opnames plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk wanneer de film op het witte doek te zien zal zijn.

Amanda Seyfried is nu op Film1 te zien in The End of LoveHawke en Hawkins in Maudie
De Oscargenomineerde acteur Ethan Hawke (Before Midnight) gaat samen met Sally Hawkins (Blue Jasmine) het verhaal vertellen van Maudie. Dit waargebeurde verhaal gaat over een eenzelvige visverkoper die valt voor zijn jichtige huishoudster Maud, die niet goed is in haar werk, maar wel heel goed kan schilderen en zich ontwikkelt als een gevierd talent. De opnames gaan dit jaar in de zomer van start. Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt.

Ethan Hawke is nu op Film1 te zien in de Before-trilogieHoofdpersonages gevonden voor Bonjour Anne
Nicolas Cage (National Treasure), Yvan Attal (Son Úpouse) en Diane Lane (Man of Steel) gaan spelen in de eerste speelfilm van van Eleanor Coppola (Hearts of Darkness). De komische roadmovie draait om de verwaarloosde vrouw van een filmproducent wier leven voor altijd verandert wanneer ze een twee dagen durende rit door Frankrijk maakt met de Franse zakenpartner van haar man. De opnames gaan in mei plaatsvinden. Wanneer de film de bioscoop bereikt is nog niet duidelijk.

Yvan Attal is nu ook op Film1 te zien in Do Not Disturb