In de cast: Jennifer Lawrence, Samuel L. Jackson, Robert Pattinson, en meer

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Romantiek in de ruimte
Oscarwinnares Jennifer Lawrence (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) en Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) zijn in onderhandeling voor de hoofdrollen in het scifi-drama Passengers. In Passengers is een groot ruimteschip onderweg naar een ver afgelegen planeet. De passagiers aan boord verkeren in een kunstmatige slaap. Wanneer een man (Pratt) negentig jaar te vroeg ontwaakt, besluit hij een andere passagier (Lawrence) wakker te maken om zijn eigen eenzaamheid tegen te gaan. Morten Tyldum (The Imitation Game) gaat naar verwachting de film regisseren.

Op Film1 is Jennifer Lawrence nu te zien in American Hustle en Chris Pratt in Delivery ManOok Robert Pattinson en Carice van Houten in Brimstone
Robert Pattinson (The Twilight Saga) en Carice van Houten (The Fifth Estate) zijn toegevoegd aan de cast van Brimstone, een westernthriller van Martin Koolhoven (Oorlogswinter). Pattinson gaat een outlaw spelen in het oude westen van Amerika. Van Houten speelt de eigenaresse van het erf waar Pattinson zich schuil houdt. Brimstone speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. De film vertelt het verhaal van Liz (Mia Wasikowska), een vrouw die een rustig en gelukkig leven leidt. Maar alles verandert drastisch wanneer een nieuwe dominee (Guy Pearce) in het dorp verschijnt. De opnames gaan in het voorjaar van start en Brimstone zal in de bioscopen gaan draaien in het najaar van 2016.

The Fifth Estate, waarin Carice van Houten te zien is, draait nu op Film1Samuel L. Jackson naast eigenaardige kinderen
Samuel L. Jackson (Captain America: The Winter Soldier) is Tim Burtons (Big Eyes) nieuwe aanwinst voor de boekverfilming van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Er is nog niet veel bekend over het personage die Jackson gaat spelen, behalve de naam: Barron. De zestienjarige Jacob Portman (Asa Butterfield) volgt aanwijzingen van zijn grootvader, die vermoord is door een wezen dat bekend staat als een 'Hollow', naar een mysterieus eiland. Daar ontmoet hij Miss Peregrine (Eva Green), die een weeshuis voor bijzondere kinderen runt. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children zal naar verwachting vanaf 3 maart 2016 in de filmtheaters te zien zijn.

Samuel L. Jackson is nu op Film1 te zien in RobocopVechtende buren Zac Efron en Seth Rogen voor tweede ronde
Zac Efron (That Awkward Moment), Seth Rogen (This Is the End) en Rose Byrne (The Internship) keren terug voor een sequel van de komedie Bad Neighbors. In het eerste deel werd het echtpaar Radner (Rogen en Byrne) geteisterd door hun lastige buurman Teddy (Efron) en zijn studentenvereniging. In het vervolg is de vereniging vervangen door een groep vrouwelijke studenten. Om van deze kwelling af te komen, roepen ze de hulp in van hun oude buurman. De opnames beginnen in de zomer en de film staat gepland voor de Amerikaanse bioscopen op 13 mei 2016.

Nu al zin in een komisch vervolg? Anchorman 2: The Legend Continues is nu te zien bij Film1Brad Pitt in romantische WO2 thriller
Brad Pitt (Fury) gaat samenwerken met regisseur Robert Zemeckis (Beowulf) aan een romantische thriller. Er is verder nog niks bekend over het verhaal, van scenarist Steven Knight (Closed Circuit), behalve dat het zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Brad Pitt is in ieder geval nu al bij Film1 te zien in World War Z en 12 Years a SlaveDeel 2 en 3 Fifty Shades ook op witte doek
Fifty Shades of Grey gaat donderdag pas draaien in Nederland, maar regisseur Sam Taylor-Johnson heeft aangekondigd dat het tweede en derde deel ook verfilmd zullen worden. Er is nog geen officiŽle bevestiging van Universal, de filmstudio verantwoordelijk voor het eerste deel. Het is dus nog niet duidelijk wanneer de films moeten gaan verschijnen en of hoofdrolspelers Jamie Dornan (Flying Home) en Dakota Johnson (Need For Speed) terug zullen keren.

Een andere sexy film zien? Don Jon draait nu bij Film1