In de cast: Willem Dafoe, Kathy Bates en meer

In de rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Willem Dafoe naar The Great Wall
Willem Dafoe zal naast Matt Damon te zien zijn in The Great Wall. De twee maken deel uit van een groep huurlingen die naar China reizen om buskruit naar Europa te halen. Wanneer de groep wordt aangevallen door mystieke beesten, komen ze terecht in een oorlog tussen een geheime clan strijders en de schepsels. De regie van The Great Wall is in handen van de Chinese regisseur Zhang Yimou (Coming Home). Het verhaal werd bedacht door The Dark Knight producent Thomas Tull en World War Z auteur Max Brooks. De productie van The Great Wall staat gepland voor later dit jaar, waarna de film in november 2016 in de Amerikaanse bioscopen zal verschijnen. Een Nederlandse release is nog niet bekend.

Willem Dafoe is nu bij Film1 te zien in The Grand Budapest Hotel.Kathy Bates als excentrieke mentor
Kathy Bates gaat in de komedie Michelle Darnell spelen. De regie wordt gedaan door Ben Falcone (Tammy) en Melissa McCarthy (Bridesmaids) vertolkt de hoofdrol. De film gaat over zakenvrouw Michelle (McCarthy) die naar de gevangenis wordt gestuurd vanwege handel met voorkennis. Wanneer ze vrijkomt, probeert ze iedereen ervan te overtuigen dat ze haar leven gebeterd heeft. Maar niet iedereen blijkt zo vergevingsgezind te zijn als ze gehoopt had. Bates gaat de harde, rijke en excentrieke mentor van Michelle spelen. Peter Dinklage (X-Men: Days of Future Past) sloot zich eerder al aan bij de cast van de film. Voor Michelle Darnell staat de Amerikaans release op 8 april 2016 gepland.

Melissa McCarthy is nu te zien op Film1 in The Heat.Dave Bautista is Highlander slechterik
Er is nog geen Connor MacLeod voor de Highlander reboot, maar zijn vijand is al wel gevonden: Dave Bautista (Guardians of the Galaxy). Nadat de Schotse krijger MacLeod een afschuwelijke veldslag in de zestiende eeuw overleeft, komt hij er achter dat hij onsterfelijk is. Door de eeuwen heen wordt hij opgejaagd door soortgenoten, waaronder zijn duivelse aartsvijand Kurgan (Bautista), om het eeuwige leven te bemachtigen. De Highlander reboot staat al sinds 2008 in de steigers. Ryan Reynolds zou de hoofdpersoon gaan spelen, maar die stapte in 2013 uit het project. Ook regisseur Juan Carlos Fresnadillo (Intruders) besloot zich terug te trekken; hij liet zich vervangen door debutant Cedric Nicolas-Troyan.

Nu al zin in een film met een fantasy-tintje? Beowulf is nu te zien bij Film1.Message from the King vult drie rollen in
Luke Evans (Dracula Untold), Teresa Palmer (Warm Bodies) en Alfred Molina (An Education) zijn in onderhandeling voor een rol in de duistere actiethriller Message from the King. Jacob King (Chadwick Boseman) is een man uit Zuid-Afrika die naar de onderwereld van Los Angeles trekt om de dood van zijn zus te wreken. Evans gaat een berekenende tandarts spelen die aanbiedt King te helpen zijn zus te vinden. Palmer krijgt de rol van een drugsverslaafde moeder van een zesjarige dochter. Molina speelt een Hollywood-producent met connecties in de onderwereld. Fabrice Du Welz (Vinyan) gaat Message from the King regisseren.

Warm Bodies met Teresa Palmer is nu te zien bij Film1.